Home
  • Home
  • 300 kampklare vikinger indtager Bork Vikingemarked 10-11. august

300 kampklare vikinger indtager Bork Vikingemarked 10-11. august

1 august 2013 Nyheder


Den tørre sommervind blæser ind over Bork Vikingehavn, hvor 300 vikinger har gjort deres indtog. Her bor, spiser, handler og kæmper de som vores forfædre gjorde det for 1000 år siden. Kom og mærk jorden dundre under jer, når vikingerytteriet sidder til hest og viser, hvad vikingernes heste kunne. Lad jer rive
med af den blodtørstige stemning, når de lokale vikinger kæmper mod
de frankiske krigere og oplev vikingernes religiøse side, når de to
nye gudefigurer indvies. Fat sværdet og lad den indre viking komme ud
når Bork Vikingehavn inviterer til Vikingemarked 2013!

Se vikingernes flotte heste
Islænderhesten bliver ofte omtalt som vikingernes hest, fordi vikingerne havde deres egne heste med til Island for 1000 år siden. Når vikingerytteriet i år gæster Bork Vikingemarked, er det naturligvis med islænderheste, og I har muligheden for at se et fantastisk show. Hestenes helt specielle gangarter kommer til deres ret, når vikingerne lader hestene stille op i smukke formationer, og jorden dundrer under fødderne, når de robuste heste først kommer i hopla.
Oplev dramatiske kampshows. En frankisk vikingegruppe har også slået lejr på vikingemarkedet faretruende tæt ved Bork Vikingehavns egne vikinger.. I de store kampshows kæmper de to grupper mod hinanden, og viser deres utrolige kampfærdigheder, mens de sejrshungrende kæmper til sidste mand. Sveden sætter sig i næseborene, kampråbene gjalder i ørerne og luften bliver tyk af blodtørst, når vikingekrigerne kæmper mod hinanden i de hæsblæsende kampshows.

Indvielse af gudefigurer
De nordiske guder var en vigtig del af vikingernes trosverden, og ved offerpladsen på Bork Vikingehavn står allerede flere forskellige gudefigurer. Til vikingemarkedet i år indvies to nye figurer, Frej og Freja, som begge er
frugtbarhedsguder og derfor meget vigtige. Vikingerne hylder guderne med et optog rundt på havnen og slutter af ved offerpladsen, hvor de sættes op sammen med de andre figurer.
Tilbage til vikingetiden
Til vikingemarkedet er der en fantastisk stemning af liv, kamp og godt humør. Kræmmerne gjalder deres tilbud ud, mens I går på opdagelse i de mange boders spændende og vikingeinspirerede udvalg. Vikingekrigernes sværd glimter i solen, og svedlugten sætter sig i næsen, når I ser dem øve sig til det store slag mod frankerne.
Sæt det indre ur på vikingetid og lad duften af græs, virvaret af vikinger og markedsstemningen tage jer med 1000 år tilbage i tiden.