Home
  • Home
  • 582 unge er startet hos ny skolefusion

582 unge er startet hos ny skolefusion

12 august 2013 Nyheder


UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern starter det nye skoleår med et optag på 241 nye gymnasieelever og 341 nye elever på EUD-uddannelserne

582 nye elever er startet på ungdomsuddannelserne hos den nye skolefusion, der samler Ringkjøbing Handelsskole & Handelsgymnasium, Vestjysk Handelsskole & Handelsgymnasium og UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern i en ny organisation med fælles økonomi og administration og fortsætter under navnet UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern.

De 582 nye elever på ungdomsuddannelserne fordeler sig med sammenlagt 241 elever på uddannelsescenterets tre gymnasier i Ringkøbing og Skjern – nemlig 148 HHX-elever og 93 HTX-elever.

Præcis 100 elever mere, nemlig 341, starter på uddannelsescenterets EUD-uddannelser, nemlig 107 HG-elever på handelsskolerne i Ringkøbing og Skjern og 234 EUD-elever på Skjern Tekniske Skoles forskellige uddannelser.

Solid basis for at forblive i toppen
– Trods et lille fald i ungdomsårgangen 2013-2014, så har de fusionerede skoler med 582 nye elever samlet fastholdt et uændret optag på vore ungdomsuddannelser. Det er vi godt tilfredse med. Det giver os et solidt udgangspunkt for at fastholde og udbygge den høje kvalitet, som kendetegner undervisningen på alle vore skoler, siger direktør Henrik Toft, UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern.

Han henviser til, at uddannelsescenterets tre gymnasier og Skjern Tekniske Skole alle har placeret sig i toppen, når det gælder karaktergennemsnit, elevtilfredshed og gennemførelsesprocent – og dermed blandt skolerne med landets laveste frafald.