Home
  • Home
  • Besøg kulturhovedstaden på Havnen i Ringkøbing
dummy

Besøg kulturhovedstaden på Havnen i Ringkøbing

23 februar 2015 Musiknyt


Fem dage i marts danner en container af glas rammen om en lang række smagsprøver på kultur fra hele kommunen på Torvet i Ringkøbing. Det sker for at markere, at Ringkøbing-Skjern Kommune er en del af den et år lange begivenhed, Aarhus 2017, hvor hele region Midtjylland bliver europæisk kulturhovedstad.

Hver dag i ugen fra tirsdag den 3. marts til lørdag den 7. marts vil et eller flere lokale kultur-projekter indtage glascontaineren, og alle, der har lyst, kan kigge indenfor og få et indtryk af de mange, mange begivenheder og projekter, der skal pakkes ud for såvel borgere som turister i 2017.

– Vi holder åbent kulturkontor i glascontaineren hver dag fra kl. 12.00 – kl. 15.00, hvor man kan få en snak med de medarbejdere, der har fingrene ned i den lokale planlægning af 2017, fortæller leder af Natur, Kultur og Fritid Per Høgh.

Man kan også møde medarbejdere fra det centrale 2017-sekretariat i Aarhus i containeren, og hver dag lægger udvalgte kulturpersoner og –institutioner vejen forbi containeren og giver en smagsprøve på, hvad der kommer til at ske rundt om i Ringkøbing Skjern Kommune frem mod og i 2017.

Kulturen skal gentænkes
Temaet for Kulturhovedstaden er Gentænk – og det sætter sit præg på projekterne. Tirsdag vil arkitekten Bo Christensen fx tegne de første tegninger af fremtidens ultimative surfer-sommerhus som led i projektet Gentænk Sommerhuset. Bo Christensen får gode råd fra  surfere fra Hvide Sande, ligesom publikum er velkomne til at være med til at gentænke, hvordan et sommerhus skal se ud, hvis det skal være perfekt for surfere.

Onsdag er det Generator og oplevelsesattraktionen KRAFT, der fylder containeren med musik og idéer og torsdag rykker en del af Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk til Ringkøbing for en kort bemærkning. Andre gæster i ugens løb er Teatret OM, Musikskolen, Den grønne Sofa fra Foreningen Verden set fra Vestjylland, Ringkøbing K plus Frivillighedsakademiet og frivillige fra hele kommunen.

– Vi håber, at borgere fra hele kommunen får lyst til at opleve lidt af, hvad der venter med Aarhus 2017, som vi og alle kommuner i regionen altså også er en del, siger Per Høgh.

Se programmet for hele ugen her – offentliggøres i løbet af mandag d. 23. februar.

Containeren måler tolv x fire meter og er tre en halv meter høj. Den har allerede været på besøg i flere andre midtjyske kommuner, og når den er færdig her, fortsætter den sin rejse videre til Holstebro.