Home
  • Home
  • Borris med i finalen om Regionens landsbypris 2015
dummy

Borris med i finalen om Regionens landsbypris 2015

19 december 2014 Musiknyt


landsbypris 2015

Regionsrådet i Region Midtjylland har fået ni kandidater til Landsbyprisen 2015. Den ledsages af 150.000 kroner og skal til foråret uddeles for 7. gang.

Anpartskøbmand, bibliotek drevet af frivillige, bæversti, friluftsscene, friplejehjem, halmvarmeværk, hotel, kulturhus, samkøbsordning, torvemiljø og vindmølleafkast.
Det er alt sammen eksempler på, hvad indbyggerne i de mest driftige landsbyer i Region Midtjylland har opnået gennem samarbejde og vedholdenhed. På den måde har de kunnet afværge den stille død, der ellers truer mange små samfund langt fra de store byer, og nogle har tilmed kunnet tiltrække nye indbyggere.
Til foråret skal Regionsrådet for Region Midtjylland for syvende gang uddele Landsbyprisen. Den ledsages af 150.000 kroner og skal sætte fokus på de mest levedygtige og opfindsomme samfund, så de kan tjene som inspiration for andre.

De ni kandidater
Listen over kandidater består af Arnborg i Herning kommune, Borris i Ringkøbing-Skjern Kommune, Bækmarksbro i Lemvig Kommune, Hylke i Skanderborg kommune, Kjeldbjerg i Viborg Kommune, Sinding i Silkeborg kommune og Ørsted i Norddjurs Kommune. Dertil kommer en kandidat i form af et samarbejde mellem de to nabolandsbyer Asferg og Gassum i Randers Kommune.
Kjeldbjerg er den mindste kandidat med 275 indbyggere, mens Glyngøre er den største med 1.515.

Højst 2.000 indbyggere
For at kunne komme i betragtning til landsbyprisen må landsbyen eller gruppen af landsbyer højst have 2.000 indbyggere, og de skal kunne dokumentere deres resultater gennem de seneste tre-fem år. Det kan være i form af stigende indbyggertal, større byggeprojekter, forskønnelse af byen eller andre initiativer, der for øvrigt også gerne må være miljø- og energivenlige.
Det er de lokale aktionsgrupper, LAG’erne, i samarbejde med kommunerne eller kommuner der indstiller kandidater. Disse vurderes af et bedømmelsesudvalg, som anbefaler vinderlandsbyen.
Regionsrådet udpeger vinderen af årets landsby 2015 på sit møde den 25. februar 2015.

Tidligere modtagere
Landsbyprisen er hidtil gået til Idom-Råsted i Holstebro Kommune, Spjald i Ringkøbing-Skjern Kommune, Endelave By i Horsens Kommune, Rødding i Skive Kommune, Nørager i Norddjurs Kommune samt Ølstrup i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Du kan høre Inger Bech fra Borris udtale sig om, hvorfor det går så godt for Borris i denne tidligere artikel fra Radio MAX:
http://www.radiomax.dk/borris-kaemper-om-regional-pris-2-2/