Home
  • Home
  • Carpark North parkerer album og tour
dummy

Carpark North parkerer album og tour

14 august 2013 Musiknyt


CARPARK NORTH - FOTO: MARTIN BUBANDTDe talentfulde rockdrenge lader musikken og energien vinde over deadlines og pladeselskabets planer. Nye sange opstod da Carpark North gik i øvelokalet forud for årets Grøn Koncert tour og det tager de nu konsekvensen af – selv om det ikke var en let beslutning. Det nye album bliver ikke klar til tiden.

 Musikken blev den store vinder i kampen mod deadlines og pladeselskabets ellers normalt urokkelige releaseplan. Carpark North bliver nemlig holdende lidt længere tid end planlagt på parkeringspladsen, da der opstod nye sange og ideer i øvelokalet op til sommerens Grøn Koncert tour.

”Vi havde egentlig lukket og afleveret en færdig plade. Forude lå en sommer på Grøn Koncert og vi gik i gang med at øve op til den tour. Undervejs i den proces opstod der pludselig en masse nye ideer og skitser til sange og noget fornyet energi, som vi blev nødt til at agere på. Så selv om vores pladeselskab synes det var en tung beslutning at udskyde albummet, så blev vi nødt til at fortælle dem, at vi ville tilbage i studiet og færdiggøre de her nye sange,” siger Carpark North forsanger, Lau Højen.

Det nye album, som oprindeligt var planlagt til udgivelse i efteråret, er nu rykket til januar næste år. Det betyder samtidig at Carpark North udskyder alle deres efterårskoncerter frem til foråret næste år. ”Vi beklager naturligvis helt enormt overfor de mange fans, der allerede har købt billetter. Det her var ikke en let beslutning. Men vi håber, at de respekterer, at vi lader musikken tale fremfor alt”, siger Lau Højen.

 

Duet med Stine fra Alphabeat

Selvom Carpark North ikke når at få hele albummet klar til efteråret, så er der dog allerede til september nyt musik til de sultne fans. Der er samtidig tale om karrierens første udgivelse, hvor de tre er blevet til fire. Singlen hedder ”32” og gæsten er Alphabeat-sangerinden, Stine Bramsen.

”Enkelte vil måske tænke, at vi er et umage par. Hun kommer fra et popband. Vi er et rockband. Men det har længe været et ønske for os, at lave noget med netop Stine, da hun synger fantastisk”, fortæller Lau Højen om samarbejdet og fortsætter: ”Første gang Stine’s åbenlyse talent ramte mig, var til et TV show, som vi spillede til for to-tre år siden. Alphabeat skulle optræde til samme show, og jeg var i salen under deres lydprøve. Her blev jeg ramt af den imponerende vokal, der kom ud af det lille smukke væsen. Stine udstrålede samtidig en fantastisk ro på scenen, og jeg tænkte, at hende gad jeg godt lave noget med en dag. Det sker så nu”.

Singlen ”32” udkommer den 9. september.Thirty-Two