Home
  • Home
  • Chok i Hvide Sande
dummy

Chok i Hvide Sande

3 juli 2013 Musiknyt


Glem alt, du ved om kultur. Glem alt, du ved om kunst. Glem det.
Den klassiske forståelse af hvad en festival er, står for fald. I hvert fald hvis det står til Hvide Sande.
Den vestjyske fiskerby danner den 18. august ramme om Shock Wave, der markerer åbningen på kulturfestivalen Bølgen. Shock Wave vil sprænge rammerne for den almene forståelse af kunst, kultur og hvad en festival indeholder.

Den gratis festival er den største i Vestjylland nogensinde, og arrangørerne forventer over 14.000 gæster. Men det er ikke en helt almindeligt festival. På de tre store scener og på de fem scenerum i byen vil der dagen igennem være oplevelser – også af den chokerende og inspirerende art.

– Tankerne bag Shock Wave er, at store kunstneriske oplevelser rykker. At de er med til at flytte holdninger og med til at skabe fællesskab. Vi er sammen om noget. Så de, der forventer hoppeborge og røde pølser bliver overraskede eller måske endda chokerede. Alle er velkomne – og der er selvfølgelig også kolde øl, siger Niller Wischmann, produktionsleder af Shock Wave.

Sætter Hvide Sande på landkortet
Det ambitiøse program har kun kunnet lade sig gøre med hjælp fra ildsjæle – blandt Hvide Sandes 3000 beboere og lokalområdet. Borgmester i Ringkøbing/Skjern Kommune, Iver Enevoldsen, ser et stort potentiale:

– At få Shock Wave til Hvide Sande gør en kæmpe forskel. Det er det største arrangement i byen nogensinde. Vi har aldrig haft en så enestående en mulighed for at vise byen og vores kulturliv frem. Det bliver en folkefest uden lige, der vil sætte Hvide Sande på landkortet, og jeg er sikker på, at vi vil huske dagen i mange år frem, siger han.

Stjernemix
Blandt de hundredvis af kunstnere kan gæsterne blandt opleve Danmarksmesteren i freestyle rap, Per Vers, med tilhørende lokalt pigekor og The Antonelli Orchestra sammen med en stribe lokale kunstnere. Plakaten tæller også navne som Mads Langer, The William Blakes, Barbara Moleko og Hr. Skæg.

Master Fatman er konferencier, og han ser frem til festivalen.

– Meget har jeg prøvet gennem årene som entertainer og konferencier, men den her mangfoldighed og sammensmeltningen af så vidt forskellige kunsterne, der sammen udgør Shock Wave, har jeg ikke prøvet før,” siger han.

Fakta:
Det fulde program kan ses her: Shock Wave

Shock Wave er det officielle navn for Kulturfestival Bølgens åbning, og hele programmet skyller ind over Hvide Sande søndag den 18. august 2013 klokken 13.00 – 21.00.

Læs mere om Bølgen på www.bolgen.dk

Kulturfestival Bølgen arrangeres af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. De syv kommuner, der deltager i samarbejdet, er Lemvig, Struer, Holstebro, Skive, Ringkøbing-Skjern, Herning og Ikast-Brande Kommuner. I år finder den sted fra den 18. august til den 19. oktober.