Home
  • Home
  • Cykelferie er populært i Vestjylland

Cykelferie er populært i Vestjylland

18 september 2013 Nyheder


På cykelstien langs Klitvejen lige syd for Søndervig har en tæller fra midt i maj til sidst i august samlet talt mere end 25.000 cyklister. Cykling bliver stadig mere populært i hele Europa, og turisterne hopper gerne på cyklen, mens de er på ferie langs den jyske vestkyst ved Hvide Sande, Søndervig og Ringkøbing Fjord.

I gennemsnit har ca. 240 cyklister hver dag sommeren igennem passeret en lille tæller på cykelstien lige syd for Søndervig – det højeste antal cyklister af alle tællinger, der i samme periode blev foretaget langs vestkysten. Med til optællingen hører at de godt 25.000 cyklister kun blev talt på asfaltstien langs Holmsland Klitvej – hvilket betyder, at alle der har cyklet på naturstien langs Vesterhavet, ikke er talt med, og det reelle antal cyklister vil derfor være endnu højere. I juli måned stod også interviewere fra Gallup og standsede turister på cykel ved Søndervig, Vedersø Klit og Bovbjerg Fyr.

”Seks ud af ti turister, som vi mødte på cykelstien, sagde, at det har betydning for deres valg af feriested, at man kan cykle der”, fortæller Thomas Olesen, udviklingskonsulent i Region Midt og projektleder på projektet ”Powered by Cycling – Panorama”.  ”Det stemmer rigtig godt overens med den viden, vi har fra VisitDenmarks undersøgelser og især tyskere lægger vægt på, at kunne cykle i ferien i Danmark”. En lokal undersøgelse blandt feriehusgæster med mere en 20.000 besvarelser viser de samme tendenser. Her svarer næsten 80 % af de adspurgte, at de lægger særlig vægt på cykling under deres ferie.

 Projektet ”Powered by Cycling – Panorama” har til formål, at skabe vækst i kystturismen gennem bedre cykelmuligheder. Både for hardcore cykelturister, som cykler lange distancer hver dag, men også for dem hvor cykel turisme forstås som dagsudflugter og små ture ud i naturen eller til nærmeste by. Tanken er, at en ferie med aktivitet – som for eksempel kortere cykelture – giver turisterne oplevelser og gode minder som kan få dem til at anbefale området til andre. Gode cykelmuligheder skaber glade gæster, der både giver øget omsætning og flere udlejede feriehuse på sigt.

 Også Lykke Nielsen Høj, Turistdirektør i Ringkøbing Fjord Turisme bakker op omkring projektet og fokus på cykelturisme: ”Vi ved, at vores gæster vælger destinationen på grund af den fantastiske natur og den kan man i høj grad opleve på en cykel. Derfor er vi også involverede i Panorama projektet og i tæt samarbejde med kommunen arbejder vi målrettet for at øge fokus på cykelturisme med henblik på at forbedre forholdene for områdets gæster der ønsker at cykle”.

Ringkøbing-Skjern kommune er også klar til at satse på cykelturisme. De har i 2013 ansøgt og fået bevilliget 7,9 millioner fra den nationale cykelpulje til færdiggørelse af fase to af cykelruten rundt om Ringkøbing Fjord. På kommunens budget er cykel turisme ligeledes blevet prioriteret med en bevilling på 13,5 millioner til cykelstien Ringkøbing Fjord Rundt samt opgradering af vestkyststien.