Home
  • Home
  • Dagtilbuddet MSM fejrer 50 og 40 år

Dagtilbuddet MSM fejrer 50 og 40 år

30 april 2013 Musiknyt


Dagtilbuddet MSM runder onsdag den 8. maj, 50 år. Samme dag har MSM været i bygningen på Byskellet 20 i Ringkøbing i 40 år. Begge dele fejres på dagen med reception fra kl. 11.00 til kl. 13.00.

 

 

 

Under receptionen er der udstilling, billeder, fortællinger og video fra den tid, der er gået, og alle interesserede er velkomne.

 

 

 

– Vi håber, at rigtigt mange nuværende og tidligere borgere, medarbejdere, pårørende og samarbejdspartnere vil være med til at fejre dagen, siger Preben Frederiksen, der er daglig leder.

 

 

 

Dagtilbuddet så dagens lys i 1963 i Grønnegade og flyttede senere om i uldspinderiet – det nuværende Kiwi. Lokalerne, der nu danner rammen om MSM, blev bygget på Byskellet i 1973.

MSM hører under Skelbæk Centret, der også rummer botilbud. Navnet MSM, står for Mennesker, Samvær og Muligheder. For 50 år siden var de samme bogstaver forkortelser for Maskiner, Snedkeri og Montage.
 

– Vi har knapt så meget snedkeri i dag som tidligere, men vi udfører stadig mange forskellige montageopgaver for lokale virksomheder. Og vi tager også gerne nye opgaver ind, fortæller Preben Frederiksen.

 

 

 

– Mange af vores borgere har en arbejdsdag her, men vores tilbud skal også ses som en måde at skabe rammer om og kontinuitet i hverdagen gennem mange forskellige tilbud om beskæftigelse. Det handler om trivsel og nærvær, siger han.
 

MSM har to udegrupper, som hver dag kører ud i naturen i egne busser. De beskæftiger sig især med at forarbejde træ til pejsebrænde, og den ene gruppe dyrker også jorden og følger processen fra jord til bord.
 

MSM er normeret til 59 borgere, der aldersmæssigt er meget spredt. Udover de to udegrupper er der en montage-gruppe, en unge-gruppe, en sanse-gruppe, en jord til bord-gruppe og en Giro 413-gruppe.

 

 

De ca. 20 ansatte er hovedsageligt pædagoger, social- og sundhedsassistenter samt værkstedsassistenter med en faglig uddannelse.