Home
  • Home
  • Den Grønne Sofa fyldte Mejeriet i Tarm
dummy

Den Grønne Sofa fyldte Mejeriet i Tarm

7 november 2014 Musiknyt


Vostrup Efterskoles Superkor med Lise Schøler Kjær ved el-pianoet i et superarrangement af Gnags' klassiker "Når jeg bli'r gammel" under "Den Grønne Sofa"s besøg på Mejeriet i Tarm, 6. November.

Vostrup Efterskoles Superkor med Lise Schøler Kjær ved el-pianoet i et superarrangement af Gnags’ klassiker “Når jeg bli’r gammel” under “Den Grønne Sofa”s besøg på Mejeriet i Tarm, 6. November.

Gunnar Madsen og Carsten Ege Møller fra ”Verden set fra Vestjylland” gennemførte torsdag aften deres andet live-talkshow ”Den Grønne Sofa” i Kulturhuset ”Mejeriet” i Tarm.

En fyldt sal fulgte det magasinprægede show, der med indstuderet improvisation fik masser og latter og klapsalver lokket ud af et veloplagt publikum og en ligeså veloplagt række gæster, der på hver deres måde bidrog den en helt igennem vidunderlig aften med fokus på at der er godt gang i den på mange fronter i Ringkøbing-Skjern kommune.

I sofaen – som arrangørerne endnu ikke har fundet i grøn udgave – blev der bl.a. talt om hygge af en ægte hyggeforsker, Jeppe Trolle Linnet, Og om talentpleje og hårdt arbejde med og for elever på Vostrup Efterskole, og om hvordan en sommerhusweekend for en gruppe vestjyder er blevet til den verdensberømte virksomhed Stauning Whisky. Og om hvorfor Skjern Håndbold er så god en klub og har så godt et renomme i den danske håndboldverden. Dét sørgede Kasper Søndergaard at fortælle og forsikrede de fremmødte om at han ville gøre alt for at Danmark vinder guld ved håndbold-VM i januar måned. o.m.a.

Alt sammen krydret med spøjse indslag som kryds-og-tværs, ”Ugens Dyr” og musikalske indslag, kulinariske indspark og fællessang, og ikke mindst fremførelse af to danske sange af Vostrup Efterskoles Superkor.

Det forlyder. at det IKKE er det sidste vi ser til ”Den Grønne Sofa”, og det skal vi og kommunen og dens indbyggere være glade for. Man kan dog håbe på, at arrangørerne måske overvejer om showet ikke er værd at optage i sin helhed og få vist på f.eks. TVMidtVest, eller simpelthen for at blive brugt af kommunen som den fremragende – og alternative -reklame for Vestjylland som ”Den Grønne Sofa” virkelig er.

Tidligere kulturminister og medstifter af det nye parti Alternativet, Uffe Elbæk, var også i sofaen og brugte en del tid på at fortælle om arbejdet med at starte nyt parti “i modvind” og kunne afsløre overfor publikum, at han faktisk fik sit første kys under et sofabord i Vostrup som 14-15 årig, og han var yderst imponeret over arrangementet og de mange spændende historier de andre gæster kom med om virkelyst i Vestjylland. Han skrev efterfølgende på sin facebook-profil dette om arrangementet:

“Jeg har været rigtig stille på facebook fra i går eftermiddags og frem til nu. Det skyldes ene og alene, at jeg virkelig har været “on the road”.

I går aftes var jeg nemlig i Tarm, hvor jeg var en af gæsterne der var inviteret ind i et herligt “live talkshow” der hed Den Grønne Sofa. Det var en kæmpe fornøjelse at opleve alle de gode, engagerede mennesker – både på og bag scenen og ikke mindst nede i salen.

Vestjylland holder altså.”

Radio MAXs nyhedsredaktør, Claes Andersen i samtale med Uffe Elbæk efter "Den Grønne Sofa" besøgte Kulturhuset "Mejeriet" i Tarm, 6 november.

Radio MAXs nyhedsredaktør, Claes Andersen, i samtale med Uffe Elbæk efter “Den Grønne Sofa” besøgte Kulturhuset “Mejeriet” i Tarm, 6 november.

Fotos: Claes Andersen, Radio MAX