Home
  • Home
  • Djämes Braun – “Inficeret”
dummy

Djämes Braun – “Inficeret”

6 februar 2015 Musiknyt


Som med så meget andet i DJÄMES BRAUN-regi er den nye single “Inficeret” opstået intuitivt ud fra en blanding af aktuelitet og lyst til at udfordre sig selv.

 

103 Djames Braun --- Photo Morten Rygaard All copyrights

 

“Vi havde på det tidspunkt begge udfordringer i vore parforhold pga. de mange ture på landevejen og i studiet, og eskapismen i teksten er nok et udtryk for kampen for at vil kæmpe for forholdet og kærligheden.

“Jeg trækker stikket ud og tar dig til Bombay
Det at være forbundet, at være inficeret, ser vi som noget positivt” udtaler Pilfinger, der sammen med Kenno har skrevet en del finurlige tekster fyldt med metaforer, ofte i en form for hyldest til kvinden, som fx på singlerne “Fugle”, “Duft Af Bacone”,”Farlig Tiger”, “Nethinde”, “Traktor” og nu “Inficeret” :

for vi trænger til at komme ud og lege
holder dig vågen som en zombie
mit kød og blod er inficeret af dig”

Tracket åbner med en gammel kærlighed til en af musikhistoriens undervurderede instrumenter : “talkboxen”, der oftest blev brug i 70´er og 80’ernes soul- og funkudtryk.
Tilbage i 1998 tog barndomsvennerne Pilfinger og Kenno på drengetur til Ibiza, og medbragte deres uundværlige 8-spors-båndoptager, for musik skulle også dengang laves spontant, hvor og hvornår det så end må være. Her opfandt Lasse sin egen “talkbox” med et par hovedtelefoner i et forvrænget signal, langt ude på natten. Denne oldschool talkboxlyd har fået en revival i drengenes studie og underbygger teksten og vokalen i dele af “Inficeret”.

DJÄMES BRAUN´s egen recept på deres “sound” udskrives i en leg med ord tilsat deres rødder i hiphop og reggae og udformes i deres studie, som de selv kalder “den voksne mands drengeværelse”!
Kenno og Pilfinger´s fascination af Beastie Boys differentierede udtryk har formet deres alsidighed og mantra om ikke at begrænse sig selv og er i høj grad med til at forme DJÄMES BRAUN´s uafviselige udtryk som vi har hørt det i løbet af de seneste 3 år, hvor de har leveret ikke mindre end 9 hitsingler. -Senest “Fugle”, der blev et af sidste års største hits med bl.a. over 8 millioner streams og hele 5 måneder i Top 20 på iTunes !

Singlen “Inficeret” udkommer Fredag d. 13. februar.
Musikvideo til “Inficeret” er ude Mandag 23. februar.
Albummet “Modgift” udkommer Mandag d. 2. marts.