Home
  • Home
  • Elever i 5. klasse sluger bøger
dummy

Elever i 5. klasse sluger bøger

10 november 2014 Musiknyt


bogsluger

Tyve af kommunens 5. klasser har i september og oktober deltaget i konkurrencen Bogslugerprisen, hvor de hver især læser et antal bøger og er med til at vælge en vinderbog mellem i alt 15 nominerede bøger.

Bogslugerprisen finder sted årligt og alle 5. klasser i folkeskolen i Ringkøbing-Skjern Kommune kan deltage.

To konkurrencer i én
Bogslugerprisen består af to konkurrencer. I den ene kåres en forfatter som vinder – i den anden udtrækkes en elev blandt de, der har læst vinder-bogen. Forfatteren får sin præmie overrakt af den elev, der vinder, under et besøg i elevens klasse.

– Konkurrencen stimulerer læselysten hos eleverne. Det er nødvendigt, fordi mange elever kun læser det, de skal, når de efter de første skoleår har lært at læse. Konsekvensen er, at de ikke udvikler deres læsefærdigheder, siger læse-stavekonsulent Berit Rye Windfeld.

Læser for at lære
Hun understreger, at det er vigtigt, at eleverne bliver så gode læsere, som de kan, da de efter de første skoleår skifter fra at lære at læse, til at læse for at lære.

– 5. klasse er et godt tidspunkt at stimulere elevernes læselyst. Mange er gode læsere på det tidspunkt, men der er også elever, der har forskellige udfordringer med læsningen. Uanset hvor godt man læser, så bliver man bedre til det, jo mere man læser, siger hun.

I år har eleverne udpeget forfatteren Dorte Roholtes bog ”Mærkelige Mynte” som årets favoritbog.

Vinderen af hovedpræmien, som er trukket blandt alle de elever, der har læst Mærkelige Mynte, er Benas Baranauskas, som ved et arrangement på Borris skole overrækker Bogslugerprisen til Dorte Roholte. Datoen er endnu ikke fastsat.

Læs mere på http://www.bogsluger.dk/