Home
  • Home
  • Fem HTX-elever vandt Da Vinci-pris på 4000 kr.
dummy

Fem HTX-elever vandt Da Vinci-pris på 4000 kr.

1 december 2014 Musiknyt


Da Vinci

Fem elever fra Gymnasiet HTX Skjern vandt 3. pladsen i konkurrencen Da Vinci ved Danish Entrepreneurship Award 2014. De blev belønnet for at opfinde en skimaske med indlagt varme.

Christian Rasmussen, Trine Anneberg, Jonas Jensen, Karl Frandsen og Bjørn Frederiksen fra Gymnasiet HTX Skjern kunne rejse stolte hjem fra konkurrencen Danish Entrepreneurship Award 2014 i Fredericia. Her scorede de 4000 kr., som var præmien for den flotte tredjeplads, de opnåede i konkurrrencen.

Det gjorde de i fornemt selskab med 6000 kreative unge hjerner, undervisere og erhvervsfolk i en spændende dyst på innovation og iværksætteri.

Måske arbejder vi videre med Heatmask
De fem HTX-elever fra Skjern har opfundet Heatmask, der er en skimaske, hvor der er tilført varmetråde for at undgå, at masken ikke bliver fugtig og fryser, når man bruger den eller tager den af. De fik en 3. plads i konkurrencen Da Vinci, hvor de vandt 4.000, som blev overrakt af Sidsel Dyrholm Holst fra Dansk Industri, der havde sponsoreret 1., 2. og 3. pladsen i Da Vinci.

”Det er overraskende, vi troede ikke, at det var så fedt. Vi har slet ikke snakket, om vi skal arbejde videre med idéen – men måske!”, siger de fem glade HTX-elever.

Selvom mange af de unge deltager i en konkurrence, handler Danish Entrepreneurship Award ikke kun om at vinde og være den bedste.

”Niveauet har været imponerende højt. Der er rigtig mange gode idéer med stort potentiale, og det viser bare, at vi har mange unge mennesker i Danmark, der har evnerne til at skabe fremtidens vækstvirksomheder. Jeg håber, at det har givet de unge en masse viden og læring, som de kan tage med hjem og som de kan bruge til at arbejde videre med deres idé,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

Kongelig interesse for de unge idémagere
Danish Entrepreneurship Award 2014 fik kongeligt besøg af H.K.H. Prinsesse Marie, som snakkede med mange af de unge opfindere og hørte om deres idéer. H.K.H. Prinsesse Marie deltog også som dommer i opfinderkonkurrencen Edison, som er for 6. og 7. klasser, og spurgte nysgerrigt ind til de unge opfindere og deres idéer.

De mange unge fik også råd og vejledning af over 250 erhvervsfolk, som havde stillet sig gratis til rådighed for at være dommer på dagen. Undersøgelser fra Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise viser, at unge, der har entreprenørskab på skoleskemaet, får mere lyst til iværksætteri og bliver mere foretagsomme både i skolen og i fritiden.

Se mere om effekterne af entreprenørskabsundervisning her.

Danish Entrepreneurship Award 2014 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Danmarks Vækst- og Iværksætteruge.