Home
  • Home
  • Fire gange gang i den i Vostrup i aftes
dummy

Fire gange gang i den i Vostrup i aftes

18 december 2014 Musiknyt


Udover at være kendt for sin efterskole for teater og musik er Vostrup mest kendt for sit fine musik- og teaterhus, som i årenes løb har været ramme for mange mindeværdige koncerter og teaterforestillinger. I aftes viste Vostrup sig fra en ny og spændende side, da efterskolen lagde lokaler til flere arrangementer af lokalt tilsnit, der fik mange beboere fra Vostrup og Lønborg til at glemme alt om EM i håndbold for en aften med spændende ting på dagsordenen.

Fællesspisning
Omkring 100 personer mødte frem til fællesspisning i efterskolens kantine og de blev trakteret på bedste vis af skolens dygtige kantinepersonale.

Fællesspisningen var en del af aftenens vel vigtigste begivenhed, nemlig et møde om anlægningen af nye fodboldbaner og nyt klubhus for Vostrup Gymnastik og Ungdomsforening (VGU) på et markareal bag efterskolen.

Kommunal støtte til grundkøb og klubhus
Den lokale arbejdsgruppe “Lønborg-Vostrups Fælleshus” har gennem længere tid arbejdet på at samle sognets foreninger i ét hus så man kunne opnå en synergieffekt af de forskellige foreningers virke i sognet. Og da VGUs klubhus stod overfor renovering begyndte arbejdsgruppen at kigge på alternativer, der kunne sikre at foreningerne også kunne få et mødelokale til deling i forbindelse med et nyt klubhus.

Og efter at have kigget på bl.a. muligheder omkring Vostrup Forsamlingshus er arbejdsgruppen siden nået frem til en løsning, hvor VGU erhverver et areal bag Vostrup Efterskole, hvor et nyt klub- og foreningshus på 170 kvadratmeter vil blive opført i foråret 2015. Fra kommunal side ydes der støtte til indkøb af marken bag Vostrup Efterskole, hvor de nye boldbaner og det nye klubhus skal ligge. Anlæg af baner og færdiggørelse af klubhuset vil i vid udstrækning blive gennemført med lokal og frivillig arbejdskraft. Og de nye faciliteter vil også komme til at blive endnu et aktiv for efterskolen, der har meldt sig på banen som bruger af de nye faciliteter, der forventes at være færdige og indviede i efteråret 2015.

Den gamle grund som VGU hidtil har brugt på Tarmvej er (inkl. det gamle klubhus) nu sat til salg.

“Mens vi venter” og “De Kyske og de tro” – to elevforestillinger på en travl aften i Vostrup
I tiden lige inden fællesmødet om det nye klubhus spillede eleverne fra hold 1 den musikalske fortolkning af Benny Andersens “Svantes Viser”, en kort og fin og veltimet forestilling med skøn musikalsk ledsagelse, altsammen planlagt på blot halvanden uge.

Efter mødet var der kl. 20 premiere på hold 3s forestilling “De kyske og de tro”, som er en hylende morsom komedie, der flere gange var ved at få taget i teaterhuset til at lette af bare latter.

Forestillingen spilles også i aften, torsdag den 18.december, kl. 20:00. Billetpriser: Voksne 40 kr., børn: 20.kr.