Home
  • Home
  • Fødevaremarked og Stauning Whisky tørret på lyng
dummy

Fødevaremarked og Stauning Whisky tørret på lyng

13 august 2013 Musiknyt


36 bagere, slagtere og andre specialforretninger, gårdbutikker, spisesteder o.l. har meldt deres ankomst, når Foreningen Kulinarisk Fødevaremarked lørdag den 24. august og søndag den 25. august, for sjette gang, inviterer til Kulinarisk Fødevaremarked i Auktionshallen i Hvide Sande.

 I år er de lokale producenter, butikker og restauranter overordentligt godt repræsenteret på fødevaremarkedet, og det glæder formand for Kulinarisk Vestjylland Kent Viborg. –”Det er netop et af foreningens mål, at synliggøre og sætte fokus på produkter og råvarer produceret og solgt i Vestjylland.

 Stauning Whisky nu med lyng

 En af årets lokale udstillere er Stauning Whisky, som bl.a. er leverandør til verdens næstbedste restaurant, NOMA i København. De har netop lageret de første tønder med whisky, hvor malten er tørret med lyng fra den Vestjyske hede. – ”Desværre får de besøgende ikke mulighed for at prøvesmage whiskyen tørret over lyng til Kulinarisk Fødevaremarked i Hvide Sande i år, da den skal lagres minimum tre år inden den kan kaldes en whisky;” fortæller Alex Højrup Munch, fra Stauning Whisky.

 Derimod oplyser han, vil de besøgende til Fødevaremarkedet i Hvide Sande 24.-25. august for kr. 100,- kunne tilkøbe sig en smagsprøve på tre forskellige whiskyer fra Stauning Whisky og det vil endvidere være muligt, at købe en Young Rye samt to nylig tappede røgede whiskyer med hjem. Henholdsvis en whisky lageret på Oloroso Sherry fade samt en whisky lageret på Pedro Ximenez fade.

 Foreningen Kulinarisk Vestjylland står bag Fødevaremarkedet. Foreningen har til formål at udvikle, synliggøre og markedsføre lokalområdets kulinariske råvarer og brugen af dem i hel- og halvfabrikater gennem partnerskaber og udvikling af event. Foreningen Kulinarisk Vestjylland har siden 2008 årligt afholdt fødevaremarked i Ringkøbing, Hvide Sande, Videbæk og Tarm.

 I året afholdes markedet i Hvide Sand Auktionshal weekenden 24.-25. august kl. 10.00-16.00 med 35 udstillere og et varieret udvalg af fødevarer og specialiteter. Entré inkl. en indkøbstaske kr. 20,- for voksne og kr. 10,- for børn 4-17. år.