Home
  • Home
  • #Fødevareskandale har tråde til Ringkøbing-Skjern Kommune
dummy

#Fødevareskandale har tråde til Ringkøbing-Skjern Kommune

28 november 2014 Musiknyt


Tre offentlige køkkener i Ringkøbing-Skjern Kommune har modtaget fødevarer fra virksomheden Nordic Ingredients. Virksomhedens produktion er blevet lukket ned af Fødevarestyrelsens Rejsehold på grund af store mangler i hygiejnen under produktionen, ved blandt andet at have blandet maden i en cementblander.

Kommunens centrale køkken, Åkanden i Tarm, har indkøbt produkter fra Nordic Ingredients siden sommeren 2014 og videredistribueret til Bakkehuset i Videbæk siden juni og Egvad Plejehjem siden slutningen af oktober i år. Åkanden har nu stoppet køb af produkterne og lageret er kasseret:

– Vi fik oplysningen i går d. 27. november, og derefter gik vi straks i gang med at kassere vores lager af produkter, siger cheføkonoma Lone Fløe, der leder Åkanden og er kommunens konsulent på køkkenområdet.

– Hygiejnen skal bare være i orden, når man har med fødevarer at gøre, og jeg er rigtig ærgerlig over det, der er sket, siger Lone Fløe.

Fremover tjekkes leverandører
Det er op til fødevarevirksomhederne at indhente en godkendelse hos Fødevarestyrelsen til at fremstille fødevarer. Det er kommet frem, at Nordic Ingredients ikke havde dette på plads. På trods af det, har mange offentlige køkkener over hele landet benyttet produkter fra firmaet:

– Vi har lært en lektie af denne sag. Fremover vil vi tjekke, at alle leverandører har godkendelse fra Fødevarestyrelsen, ligesom vi gennemgår vores nuværende leverandører, siger Lone Fløe.
Åkanden har indkøbt rugbrødspulver og pålægssmagstilsættere fra Nordic Ingredients.

Holmbohjemmet har også fået leverancer fra Nordic Ingredients:

– Vi har købt gelérugbrød fra firmaet gennem mindst tre år. Det er vi naturligvis stoppet med nu, og vi kasserer alt, vi har på lager, siger områdeleder Lissi Mikkelsen fra Holmbohjemmet. Heldigvis er ingen beboere er blevet syge af produktet:

– Vi er et så lille sted, at vi ville have opdaget, hvis nogen var blevet syge af produktet. Vi har kun to-tre beboere, der får gelérugbrød ad gangen, siger hun.
Både Holmbohjemmet og køkkenet Åkanden er i gang med at informere pårørende og beboere på de berørte institutioner på mail og gennem brev.

Fakta
Nordic Ingredients fremstiller fødevarer til plejehjemsbeboere og sygehuspatienter med synkebesvær.