Home
  • Home
  • Første jazz-navne præsenteres
dummy

Første jazz-navne præsenteres

17 februar 2015 Musiknyt


Både nye og ”gamle” bands, men også nye kombinationer på dette års jazzfestival i Stauning

Musikansvarlig for Ringkøbing Fjord Jazz Festival, Flemming Jørgensen, har længe været i gang med at kontakte jazzorkestre fra hele Danmark og de første kontrakter er nu endelig underskrevet. Udover det svenske musiktalent Gunhild Carling kommer der i år endnu flere bands fra det store udland, men i første omgang er det navne på 4 danske bands sløret løftes for.

.

Jesper Thilo kommer igen

En af de bedste på en saxofon i Danmark er uden tvivl Jesper Thilo. Han er kendt i hele den danske jazzverden som eksponent for den bedste swing- og mainstream jazz. I over 40 år har han medvirket i utallige sammenhænge og spillet med Danmarks Radios Big Band i hele 23 år. Han gæstede Stauning første gang sidste år og var meget imponeret af Jazzfestivalen. Han optrådte sammen med JazzCats og gjorde det så godt, at mange ønskede ham tilbage. Ønsket bliver opfyldt, men for at undgå en direkte gentagelse, optræder han i år sammen med Kansas City Stompers.

.

Bornholmsk jazz

Kan du lide kontrabas og banjo, kan du godt begynde at glæde dig til Burgundia Jazzband fra Bornholm. Burgundia er det latinske navn for Bornholm, hvor bandet også kommer fra. Det er første gang det 6-mand store orkester besøger Ringkøbing Fjord Jazz Festival. Bandets kendetegn er glad, swingende jazz, som spænder lige fra gedigen, traditionel jazz over revivaljazz fra 60’erne. De kan i år fejre 30 års jubilæum og glæder sig til at underholde i det vestjyske.

.

Sønderjysk Countrymusik

Det er 2 år siden at forsangeren, Henriette Sonne, optrådte på Ringkøbing Fjord Jazz Festival. Dengang var hun opvarmning til Tamra Rosannes og sang primært visesange, men hun må have ladet sig inspirere, for siden har hun dannet en ny og spændende kvartet med navnet Heart of Gold. De spiller fortrinsvis honky tonk countrymusik, med solid bund, trestemmig vokal og en cowboyguitar importeret direkte fra Nashville, så der skal nok blive høj stemning i det alternative telt under jazzfestivalen.

.

Johnny Cash

Der er lagt op til et glædeligt genhør med Johnny Cash Band, som også tidligere med stor succes har optrådt i Stauning. De gamle velkendte sange bliver fortolket på ny af Ivan Bach som frontfigur. Bandet er kendt for at servere en række af de mest populære sange fra 50erne og 60erne, som en hyldest til legenden Johnny Cash.

Ringkøbing Fjord Jazz Festival glæder sig meget til at præsentere det fulde musikprogram, som forventes ligger klar omkring 1. maj. Målet er stadig at kunne præsentere over 30 orkestre og det nye på jazzfestivalen er at lave små udendørskoncerter og ”Street Parades” hvilket vil sige at musikerne vil gå rundt og spille på havnen, for at skabe endnu mere hyggestemning blandt publikum.