Home
  • Home
  • Fortsat fokus på juleindbrud hos private
dummy

Fortsat fokus på juleindbrud hos private

19 december 2014 Musiknyt


politi

Politiet har i lighed med tidligere år gennemført flere indsatser for at undgå, at borgerne får indbrud i boligen i julen. Torsdag havde Midt- og Vestjyllands Politi derfor det ”store net” ude i jagten på indbrudstyve.

Torsdag aften den 18. december 2014 havde Midt- og Vestjyllands Politi det ”store net” ude i kampen for at stoppe indbrudstyve. Der blev indsat et ikke ubetydeligt antal ekstrapatruljer, som blev understøttet af politihjemmeværnet. Samtidig trænede politiet i post og meldetjeneste. Den præventive indsats blev gennemført i den sydlige del af Midt- og Vestjyllands Politikreds med et primært fokus på indbrud i beboelse.

På julevisit hos indbrudstyve
Patruljerne vil hen over julen have særligt fokus på forebyggelse af indbrud og selvfølgelig også have et særligt fokus på de lokalt kendte indbrudstyve.

Ud over denne indsats har politiet i politikredsens lokalområder, forebyggende aflagt de lokalt kendte indbrudstyve et præventivt ”høflighedsvisit” primært de indbrudstyve, der er prøveløsladte eller nyligt dømt for indbrud i beboelse.

Forebyggelse er vejen frem
Politiet har løbende informeret befolkningen i pressen, på kommunekontorerne på gågaden og i indkøbscentrene om, hvordan man kan sikre sig mod indbrud i særdeleshed, men også hen over julen, hvor der ofte sker flere indbrud i private hjem end resten af året.

Selv om der i 2014 i forhold til 2013 har været et fald på omkring 20 procent af indbrud i beboelse i hele politikredsen, er der stadig alt for mange indbrud i private hjem. Kun hvis politiet og borgerne arbejder sammen, kan vi knække kurven, så vi ikke, som nu, stadig ligger blandt de lande i Europa, hvor der er flest indbrud i beboelse i forhold til indbyggertallet”, udtaler vpi Kell Svenningsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Lokale står ikke nødvendigvis bag
Erfaringen fra de seneste år viser desværre, at mange indbrudstyve ikke kommer fra lokalområderne, men fælles for alle indbrudstyve er jf. undersøgelser, at man ikke gerne laver indbrud i helt ukendte områder. Som oftest har man gjort et forarbejde inden man laver indbrud ved at kikke sig bestemte adresser ud.

Det er derfor vigtigt, at borgere, der er hjemme i julen holder øje med de nabohuse, hvor beboerne er på juleferie og at beboerne, der er på ferie prøver at få deres hus til ikke at se ferieforladt ud. Hvis man ser mistænkelige køretøjer eller personer, der ikke plejer at være i kvarteret, ring straks til politiet.

Statistik efter politiindsats
Patruljerne standsede og kontrollerede 69 køretøjer og kontrollerede 78 personer. 1 person blev anholdt for spirituskørsel og løsladt efter blodprøve. 10 personer blev sigtet primært for overtrædelse af færdselsloven.

Gode råd
Læs mere om, hvordan en indbrudstyv tænker på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside www.dkr.dk., hvor resultatet af interview med 20 indbrudstyve er offentliggjort. Her kan man læse om hvordan en indbrudstyv tænker.

Foto: Rigspolitiet