Home
  • Home
  • Gæt en fisk i Hvide Sande
dummy

Gæt en fisk i Hvide Sande

20 august 2013 Musiknyt


Når Vestjyllands største kulinariske fødevaremarked for sjette år i træk løber af stablen, lørdag og søndag den 24. og 25. august kl. 10.00-16.00, afholdes det for anden gang i Hvide Sande Auktionshal.

  Og nu da fødevaremarkedet afholdes på Havnen i Hvide Sande er det på sin plads med en ”Gæt en fisk” konkurrence, mener en af de lokale udstillere, Helga Høj Madsen, 3. generation i Edgar Madsens Fiskebutik. -”Vi oplever, at mange, både børn og voksne, ikke aner, hvordan f.eks. en havtaske ser ud, forklarer hun som bevæggrund for at afholde konkurrencen og forsætter; ”For mange forbrugere begrænser kendskabet til fisk sig i dag til en pose frosne fisk fra supermarkedet”. –”Det er der bestemt ikke noget i vejen med understreger hun men hun ser gerne, at vi som forbrugere får øjnene op for det skatkammer af fisk, vi har lige uden for døren.

 

 Havtornsalat a la Annemad

 Mere fokus på gode råvarer og lokalproducerede produkter bakker Dorthe Fjord Tarbensen fra Vestkystens Gårdbutik i Houvig op om. Hun fortæller, at Vestkystens Gårdbutik til kulinarisk fødevaremarked i Hvide Sande i weekenden, vil medbringe opskriften og produkterne til den havtornsalat, som Anne Hjernø lavede hos Strandfoged Viggo Berthelsen i programmet ”Anne og Anders på sommerferie”, som blev vist tidligere på sommeren på DR. I programmet besøger Anne Hjernø gårdbutikken i Houvig, hvor hun bl.a. finder ingredienser til havtornsalaten. -”En helt perfekt salat afstemt med sødme, stærk ost og syrligheden fra havtornproduktet”; lyder det efterfulgt af et uhm fra Dorthe Fjord Tarbensen.

  Dorthe Fjord Tarbensen oplyser endvidere, at de også medbringer den ingefærvin Anders Agger blander i en Stauning Whisky, til Anne Hjernø på husbåden i Hvide Sande. Både whisky og vin vil kunne smages, duftes og købes på fødevaremarkedet.

  Udover at være aktiv på Kulinarisk Fødevaremarked i Hvide Sande er der også travlhed i selve gårdbutikken i Houvig. I øjeblikket er de i gang med at bygge et produktionskøkken. Her skal konditor Diana Kristensen husere og producere kager, kiks, marmelade m.m.. Bevæggrunden for det nye tiltag er ønsket om, at kunne købe og producere flere lokale varer.