Home
  • Home
  • Hej Matematik er “Selvfed”
dummy

Hej Matematik er “Selvfed”

24 marts 2015 Musiknyt


Hej Matematik

Selvfed

Hej Matematik må godt være lidt ’Selvfede’ omkring deres nye EP

 

Singlen ’Ik’ Ordinær’ endte med at udvikle sig til en decideret comeback-single for de to ekstraordinære hitmagere. Succesen er netop blevet fulgt op af anden single ’Cykler Uden Hænder’ og nu udkommer deres EP ’Selvfed’.

Da Hej Matematik i december udgav singlen ’Ik’ Ordinær’ håbede de på det bedste, og deres fans opfyldte deres forhåbninger. Singlens popularitet voksede og voksede, og den er stadig hyppigt spillet på streamingtjenesterne.

De to singleudspil har ført til EP’en ’Selvfed’, som udkommer d.23 marts. I tråd med navnet på deres nye EP, har det velspillende samarbejde mellem de to medlemmer af Rasted-klanen, udmøntet sig i en udgivelse, de mener at de kan være stolte af.

Nicolaj:
– Vi føler, at vi har lavet vores bedste udgivelse til dato. Vi har et samarbejde i studiet som aldrig før. Vi er virkelig glade for resultatet, og glæder os sindssygt meget til at spille sangene til sommer!

Søren:
– Det er vores første “rigtige” udgivelse siden ’Alt går op i 6’ der udkom i 2010, så vi har gjort os umage med at redefinere os selv. Vi er nok blevet en smule mere seriøse, og har ladet vores mørke sider træde mere frem, men vi har beholdt det lidt skæve lyriske univers og de legende melodier.

Hej Matematik opfordrer med ’Selvfed’ lytteren til at lade sig rive med, og gribe de chancer der kommer så sjældent.

– Sangene på EP’en handler om at være tilstede i nuet. Om at gribe chancen, og se frygten i øjnene, udfordre sig selv og blive bedre. Allerede fra første nummer som er JOTAK, kan man høre at vi har lavet noget som aldrig er hørt før i Danmark, som både er vitalt, skævt, selvsikkert og nyt – og som vi er vildt stolte af.

Om navnet på deres kommende EP siger drengene selv.

– At sige til sig selv at man er pisse go’ er svært for mange, men vi tror det er ret vigtigt at gøre. Vi har valgt at kalde den første EP for “Selvfed”, fordi det ofte er et negativt ladet ord, som godt kunne trænge til at blive brugt positivt.

Hej Matematik er en legestue, hvor der denne gang er eksperimenteret med dyrelyde, Vocoder, Rock legender, Ulige numre, det mørke, elektrofunk og det forbudte. Og den eftertragtede duo har da også gang i koncerterne, de kalder sig for et af Danmarks bedste live- orkestre – bedøm selv, for de kan opleves på de fleste større festivaler over sommeren, hvor de spiller sangene fra deres absolut bedste udgivelse til dato.