Home
  • Home
  • Hurtigere ambulancer i Region Midtjylland
dummy

Hurtigere ambulancer i Region Midtjylland

7 januar 2015 Musiknyt


Illustration nye ambulancer Region Midtjylland

Ambulancerne i Region Midtjylland er altid på vagt og kommer, når AMK-vagtcentralen kalder. Tilfredsheden er helt i top blandt de patienter, der har fået ambulancernes hjælp. Alligevel bliver der bag kulisserne hele tiden arbejdet på forbedringer.

Siden 1. december har ambulancerne fået nye baser, og Region Midtjyllands ambulanceleverandører har taget ca. 125 nye køretøjer i brug.

På overfladen ligner en ambulance måske nok en ambulance, når den kommer drønende med blå blink på vej til et trafikuheld. Men bag kulisserne bliver der dagligt arbejdet på at optimere beredskaberne, så både patienter og skatteborgere får mest muligt ud af investeringerne i akutberedskabet.

Bedre responstid
Regionsrådet i Region Midtjylland bestemmer, hvor hurtigt ambulancerne skal kunne nå frem. Især i tyndt befolkede områder, hvor der ikke så tit er brug for ambulancer, er det en hårfin afvejning mellem tryghed og økonomi.

– Men i en række områder er brug for et løft. Ambulancerne skal kunne være hurtigere på pletten, og det tror jeg på, at vi opnår med
de nye baser, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Kortere vej fra nye baser
Første december begyndte Region Midtjyllands nye kontrakter med ambulanceleverandørerne Falck og Responce. I de nye kontrakter er der flere forbedringer: De steder, hvor ambulancerne hidtil har været ængst undervejs, har ambulancerne fx fået nye baser. Baser er ekstra udgangspunkter, hvor ambulancerne kan operere fra i kortere eller længere tid.

I Langå, Ulfborg og Videbæk kan ambulancepersonalet overnatte. De øvrige nye baser skal være udgangspunkt for ambulancerne i op til to timer ad gangen.

Nye korttids-baser
De nye korttids-baser ligger i: Havndal, Thyborøn, Sønder Felding, Vinderup, Aulum, Balling (ved Spøttrup) Gjesing (ved Skanderborg), Fjellerup (ved Glesborg) , Juelsminde, Hadsten og Karup

Nye ambulancer
En anden god nyhed er de ca. 125 nye ambulancer og sygetransporter, som 1. december rullede ud fra ambulancebaserne i de områder af Region Midtjylland.

– Med de nye aftaler ligger ambulancetjenesten på et tidligere uset
niveau i Danmark, og jeg er stolt over, at Falck er operatør på
hovedparten af Region Midtjyllands ambulancer, siger regionsdirektør
i Falck, Gunnar Thykjær.

Også Responce har fået ny kontrakt og købt nye køretøjer.

– Det er gået lige efter planen, og vi er stolte over det gode
samarbejde mellem parterne. Det tegner godt for det nye ambulancesetup
i Region Midtjylland, siger administrerende direktør Michael
Sørensen fra Responce.

Udover Falck og Responce kører også Samsø Redningskorps ambulancer og sygetransporter for Region Midtjylland. Aftalen med
Samsø Redningskorps fornys dog først om et år.

De netop påbegyndte kontrakter varer fem år med mulighed for forlængelse i op til to år. De skal derefter i nyt udbud.

Foto: Region Midtjylland