Home
  • Home
  • Hvide Sande er første danske destination med gratis internet

Hvide Sande er første danske destination med gratis internet

22 juli 2013 Nyheder


Tjekke ind på Facebook, smide en anbefaling på TripAdvisor, finde et godt spisested eller blive inspireret til næste oplevelse. Vi griber straks i lommen efter smartphonen og håber, at der er hul igennem. Det er der nu ved Vesterhavet. Som den første destination i Danmark, åbner Hvide Sande og Søndervig op for gratis WI-FI, så gæsterne kan poste, tweete og surfe – på andet end havet og vandet i Ringkøbing Fjord.  

 WI-FI er nærmest blevet en ”hygiejnefaktor”, som vi uden videre tager for givet på lige fod med bad og toilet, når vi rejser. Tilgængelighed til internettet er en ligeså naturlig del af vores verden, som tilgængelighed til vand eller elektricitet. Ifølge en undersøgelse fra TripAdvisor er WI-FI den vigtigste faktor, når vi vælger hotel, og tendensen begynder også at vise sig også ved valg af destination.

 ”Ferie handler om at være til stede i øjeblikket, og det øjeblik vil man gerne dele med vennerne på sociale medier. En kort status og et billede på Facebook eller en anmeldelse på Tripadvisor er en væsentlig del af oplevelsen, når man rejser i dag. Og er der ikke WI-FI, når formidlingstrangen melder sig, så bliver det ved tanken. Vi er derfor meget glade for, at vi som den første destination i Danmark kan tilbyde både vores udenlandske og danske gæster dette plus i deres ferie samtidig med, at de får fri adgang til en masse inspiration på vores digitale platforme”, siger Lykke Høj, turistdirektør i Destination Ringkøbing Fjord.

 83 procent af destinationens cirka 5 millioner gæster om året er fra udlandet, og størstedelen kommer fra Tyskland. Tyskerne har generelt været meget tilbageholdende med at bruge deres mobile enheder til at gå på nettet i Danmark, da de frygter høje roaming priser. Gratis WI-FI i de centrale byrum i Hvide Sande og Søndervig samt på Sydstranden i Hvide Sande og stranden i Søndervig er derfor en unik service, der muligvis vil påvirke tyskernes valg af destination på vestkysten i fremtiden.

 Det nye gratis WI-FI hedder ’free wifi tourist’. Man opgiver blot sit mobilnummer og modtager derefter en sms med en kode, så man logge på med helt op til fem enheder. Man kommer automatisk ind på hvidesande.dk, hvor gæsten kan finde inspiration til oplevelser i området. Og har man først logget på én gang, bliver man automatisk logget på, når man bevæger sig ind i WI-FI zonen igen, hvad enten man er i Hvide Sande eller i Søndervig.

 Hvide Sande og Søndervigbliver med det nye digitale tiltag medlemmer af den eksklusive klub af ’First Movers’, der som digitale destinationer har øje for at moderne teknologi og nye medier fylder stadig mere i turisternes adfærd.

 Også de handelsdrivende i byerne ser frem til de helt nye muligheder for at kommunikere med gæsterne eksempelvis via QR koder med link til webshops, specielle tilbud eller konkurrencer.

 

Om ’free wifi tourist’

Det gratis WI-FI etableres i et samarbejde mellem Holmsland Klit Turistforening og Hvide Sande Havn med økonomisk støtte fra Fiskeri LAG’en i Vestjylland. Driften varetages i fællesskab af Søndervig Centerforening, Foreningen Havnen i Hvide Sande og Erhvervssamvirke Vest. Den tekniske løsning leveres af et TDC datterselskab – Dansk Kabel TV.

Læs mere på www.hvidesande.dk/hvide-sande/gratis-wifi