Home
  • Home
  • Interview: Kulturpris til jazz-formand
dummy

Interview: Kulturpris til jazz-formand

19 januar 2015 Musiknyt


Formanden for Ringkøbing Fjord Jazz Festival, Mark Sørensen, har modtaget Ringkøbing-Skjern Kommunes Kulturpris 2014. Prisen blev overrakt lørdag eftermiddag den 17. januar ved Nytårskoncerten i Rofi-Centret i Ringkøbing.

Det er ottende gang prisen uddeles i forbindelse med koncerten, der traditionen tro er arrangeret af Ringkøbing-Skjern Musikskole og Rindum SU. I år med optræden af Caroline Henderson og Orkester MidtVest ved et totalt udsolgt arrangement.

Kreativ dynamo
Mark Sørensen er kendt som en kreativ igangsætter med en krøllet hjerne.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Kristian Ahle, (V), overrakte prisen og sagde i sin tale til prismodtageren blandt andet:

– Ringkøbing Fjord Jazz Festival har på blot fire år formået at skille sig ud – og at sætte vores kommune eftertrykkeligt på landkortet.
Det har du stået i spidsen for som formand de seneste to år, med menneskelig musikalitet og overblik, så tingene sker omkring dig og festivallen får maksimal omtale og opmærksomhed.

Sammenhold og stolthed
Kultur- og Fritidsudvalgsformanden lagde vægt på, at Ringkøbing Fjord Jazz Festival sætter flere faciliteter i Stauning og omegn i spil. Blandt andet med airshow, whisky-smageture og camping på skolens boldbane.

Den store holdindsats, som sikrer en festival af høj kvalitet, fik også ord med på vejen:

– Omkring 225 frivillige og en bestyrelse gør jazzfestivallen til en velorganiseret maskine, hvor alt bare klapper. Et synligt bevis var sidste år, da himmel og jord stod i et, og en stærk vind truede med at tage teltene med sig. Det blev der taget hånd om, så publikum nærmest intet bemærkede – blandt andet med hjælp fra lokale landmænd og deres traktorer, sagde Kristian Ahle og fortsatte:

-Det er altså et højt niveau. Og det er den slags, der gør, at jazzfestivallen i det gamle fiskerleje år for år kan trække udenbys gæster til. Det drypper på mange i lokalområdet i form af klingende mønt, og det giver stolthed til området.

Ringkøbing Skjern Kommunes Kulturpris består af 5000 kroner og et kunstværk. I år er kunstværket en træskulptur, som er lavet af den ungarske kunstner Janos Drienyovszki, der har deltaget i fire træsymposier på Ringkøbing Havn.