Home
  • Home
  • Japan kan lære meget af danske mejerier – #FoodTech #MCH
dummy

Japan kan lære meget af danske mejerier – #FoodTech #MCH

30 oktober 2014 Musiknyt


En ivrig japaner med kamera besøger i disse dage International Food Contest – også kendt som Landsmejeriudstillingen – på FoodTech 2014 i MCH Messecenter Herning.

foodtech

For 50 år siden besøgte han også Landsmejeriudstillingen, der dengang lå i Aalborg. Det vender vi tilbage til om lidt.

 

– Jeg tager en masse billeder for at gøre japanerne interesserede i udstillingen og for at vise det japanske mejeriselskab, jeg har kontakt med, at de har meget at lære, når det gælder ost og yoghurt, siger direktør Yuji Kato, Luna Japan Ltd. på et let forståeligt dansk.

 

Yuji Kato kom til Danmark i 1964, fordi han gerne ville ud at se verden og fik arbejde på gårde i Vestjylland. Senere blev han mejerielev og tog sin mejeristeksamen på Ladelund og i de sidste år arbejdede han som mejerist i blandt andet Bækmarksbro og Videbæk.

 

Efter knap ti år i Danmark rejste Yuji Kato hjem til Japan, hvor han blev gift og fik to børn. Gennem alle årene har han bevaret kontakten til Danmark og været på besøg hvert fem-sjette år.

 

I de første mange år arbejdede han for henholdsvis Nestlé og Tetrapak og senere for det danske selskab Chr. H. Hansen. I dag repræsenterer han et italiensk selskab, der sælger ingredienser til mejerisektoren i Japan.

 

FoodTech 2014, som er Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi, finder sted i MCH Messecenter Herning frem til og med torsdag 30. oktober. Messen er åben alle dage fra kl. 9.00-17.00.