Home
  • Home
  • Klassisk koncert i Ringkøbing hvor du mindst venter det
dummy

Klassisk koncert i Ringkøbing hvor du mindst venter det

13 juni 2013 Musiknyt


popupkoncert

 

Det er langt fra hver dag, man møder en klassisk koncert, mens man handler i gågaden, men i uge 25 har du chancen i Ringkøbing.

Seks klassiske musikere fra det utraditionelle ensemble Lydenskab kommer nemlig til byen, som en del af arrangementet ”Kultur til byen”, der finder sted fra onsdag den 19. til søndag den 23. juni.

– Vi håber, at give både kommunens borgere, turister og andre interesserede et væld af kulturelle oplevelser med afsæt i klassisk musik på en ny måde, siger Rebecca Molders, der er kulturkonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ensemblet Lydenskab har specialiseret sig i såkaldte popup-koncerter – altså kortvarige koncerter, der uden nærmere annoncering ”popper” op på steder, hvor man ikke forventer at møde en klassisk koncert.

– Det er jo langt fra alle, der af sig selv ville vælge at høre klassisk musik, men Lydenskab går i folk med træsko på, og nedbryder fordomme om klassisk musik på en supercharmerende måde, fortæller hun.

Rebecca Molders forsikrer, at man ikke skal frygte at blive jagtet gennem byens gader af nærgående klassiske musikere.

– Der er absolut ingen fare på færde, når Lydenskab kommer til byen, kun gode oplevelser, lover Rebecca Molders.

De seks klassiske musikere er uddannet inden for teaterproduktion, ny klassisk musik, heavy og elektronisk musik, symfoniorkester, militærorkester, tværkunst og skolekoncerter.

Som en del af arrangementet holder Lydenskab en workshop lørdag formiddag på Det Gamle Amtsrådhus, hvor de arbejder på en forestilling med børn og unge fra Ringkøbing Garden og Tryllestaven.
De har hver især i løbet af foråret forberedt sig på workshoppen og forestillingen, men har ikke mødt hinanden før.

– Forestillingen er åben for alle og kommer til at foregå rundt omkring i det gamle amtsrådshus. Det bliver spændende at se, hvordan børnene og de unge med forskellige tilgange fra musik, teater og billedkunst arbejder sammen i forestillingen, siger Rebecca Molders.