Home
  • Home
  • Kulturministeren kommer til Ringkøbing
dummy

Kulturministeren kommer til Ringkøbing

24 februar 2015 Musiknyt


Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne eksperimenterer sammen med virksomheden JSB Plast med arbejdspladslæsning. Kulturminister Marianne Jelved besøger virksomheden 26. februar 2015.

I næste måned vil de ansatte på JSB Plast i Ringkøbing læse bogen ”Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt” af Jonas Jonasson. Bagefter mødes de til ”Bog, bajer og bio”, hvor de over en øl taler om deres oplevelser med bogen og ser filmen.

Arrangementet er et af mange læsearrangementer i virksomheden, der har sagt ja til at deltage i Ringkøbing-Skjern kommunes læseprojekt Læs igen – lyst til oplevelser. Projektet er en del af Marianne Jelveds store læsekampagne, hvor 12 kommuner kæmper om at blive Danmarks bedste læsekommune.

Ansatte pløjer sig gennem bøger på arbejdet
Kulturminister Marianne Jelved siger:

– Hver eneste gang vi åbner en bog og lever os ind i en romanfigurs liv, får vi en ny vinkel at se verden fra. Det gør os klogere som mennesker. Jeg er glad for, at så mange medarbejdere på JSB Plast har fået lyst til at læse. Det viser, at det virker, når bibliotekerne tænker nyt og rykker ud af de vante rammer.

53-årige Karen Jensen arbejder i produktionen på JSB Plast. Efter biblioteket er rykket ind, er hun begyndt at lytte til lydbøger, mens hun arbejder.

– Jeg var så optaget af bogen, at jeg glemte at gå til pause, til jeg pludselig opdagede, at alle de andre var væk.

39-årige Trine Kildemoes Andersen arbejder på natholdet havde ikke læst i en lang periode, da Læs igen – lyst til oplevelser startede. Sådan er det ikke længere.

– Jeg har læst mere end 20 bøger de sidste tre måneder. Jeg bruger også Storytel og venter på, at Mofibo bliver klar. Jeg læser også e-bøger på min telefon. De andre er nødt til at læse, for ellers kan de ikke snakke med i pausen, siger hun.

Ferielæsning
Ud over ”Bog, bajer og bio” har de ansatte kunne bestille pakker med ferielæsning i sommer- og juleferien til både dem selv og deres familier. Til juleferien i år kom der dobbelt så mange bestillinger, som i sommer. I julemåneden var der hver dag pakkekalender, hvor en medarbejder blev trukket ud og fik overrakt en pakke med bøger og lydbøger.

Derudover har biblioteket et samarbejde med Huset Venture, hvor man hver formiddag kan komme forbi og få hjælp til at komme i gang med at læse.

Program for kulturministerens besøg

10.30-10.40 Velkomst: JSB Plast. Frejasvej 7, 6950 Ringkøbing

10.40-10.55 Rundt om projektet Læs igen – Lyst til oplevelser

10.55-11.25 Rundvisning på JSB Plast. Stop hos læsende medarbejdere

11.25          Farvel
Tilstede ved besøget vil være:

Frank Virenfeldt Nielsen, direktør JSB Plast
Inge Bak, økonomidirektør JSB Plast
Iver Enevoldsen, borgmester Ringkøbing-Skjern Kommune

Kristian Ahle, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Ringkøbing-Skjern Kommune
Per Høgh Sørensen, leder af Kultur, Natur og Fritid samt bibliotekschef
Bodil Hejlsvig, bibliotekar og tovholder for Læs igen – Lyst til oplevelser, Danmark Læser
L
æsende medarbejdere på JSB Plast.