Home
  • Home
  • Længere tid mellem eftersyn af børns tænder

Længere tid mellem eftersyn af børns tænder

12 juni 2013 Musiknyt


Børne- og Familieudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet, at den periode, der går mellem hvert eftersyn af børn og unges tænder, skal forlænges fra 10 til 12 måneder.

 

 

Leder af Ringkøbing-Skjern kommunale tandpleje, Ulla Henningsen er klar over, at man som forældre kan bekymre sig, når der kommer til at gå længere tid imellem hvert tandeftersyn, men slår fast, at forlængelsen er fuldt forsvarlig.

 

 

– Det handler om at efterse børn og unges tænder hver 12. måned i stedet for hver 10., så det er ikke nogen voldsom forlængelse. Samtidig kan vi konstatere, at tandsundheden blandt børn og unge generelt er i bedring, så mange børn skal bare ind for at få justeret nogle småting med hensyn til tandbørstning eller uhensigtsmæssige vaner. Eller for at få konstateret, at der ikke er noget at komme efter, siger hun.

 

– Vi skal selvfølgelig holde øje med, at der ikke er noget, der udvikler sig i en forkert retning, så derfor vil vi lægge et program for det enkelte barn, hvor vi følger f.eks. tandskifte eller frembrud af seksårstænder med ekstra kontroller, siger Ulla Henningsen.