Home
  • Home
  • Langsomt internet kobler elever af
dummy

Langsomt internet kobler elever af

26 august 2013 Musiknyt


Moderne projektorienteret undervisning kræver hurtigt internet, men der er der ikke altid hjemme hos elevernens forældre, siger rektor John Lemming. Han er derfor glad for, at landskonferencen ”Bredbånd i hele Danmark” er placeret på UddannelseCenter Ringkøbing-Skjern

Onsdag 28. august arrangerer Region Midtjylland og Ringkøbing-Skjern Kommune en bredbåndskonference på UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern. Konferencen har titlen ”Bredbånd i hele Danmark”. Den skal lægge op til dialog med den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) om, hvordan man sikrer, at borgere og virksomheder i tyndt befolkede områder får tilstrækkelig bredbånds- og mobildækning.

John Lemming glæder sig over, at netop UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern har fået lov til at danne rammen om denne vigtige landsdækkende bredbåndskonference. Han er rektor for Skjern Tekniske Skole og Gymnasiet HTX Skjern – og for nogle af eleverne er det et betydeligt handicap i deres skolearbejde, at de efter skoletid ikke har en ordentlig internetforbindelse til rådighed hjemme, hvor de bor.

Udvikling med stormskridt
– Det er nemlig ikke bare i skoletiden, men i høj grad også udenfor skoletiden, at vore elever flittigt bruger deres computere, når de arbejder sammen om små og store projekter. Samarbejdet foregår via Internettet. Sådan fungerer vores moderne projektorienterede undervisningsform. Det er den vej udviklingen går. Og den går med stormskridt. For ikke bare lærer de unge mere på den måde. De lærer også at samarbejde.

Derfor er det meget uheldigt, at nogle af vore elever i dag bogstavelig talt bliver koblet af det fælles skolearbejde med kammerater og lærere. Blot fordi deres forældre tilfældigvis bor i et område uden ordentlig internetforbindelse. En god infrastruktur handler ikke længere kun om gode busforbindelser. Det handler i mindst lige så høj grad om gode internetforbindelser, siger John Lemming.

Langsomt internet kobler elever af