Home
  • Home
  • Masser af klassisk musik i Hvide Sande

Masser af klassisk musik i Hvide Sande

17 september 2013 Nyheder


I disse dage vrimler fiskerbyen Hvide Sande med unge musikstuderende bærende på en cello, bratsch eller violin. På vej til undervisning, øvning eller en af de i alt 17 offentlige koncerter der afholdes i forbindelse med Hvide Sande Masterclass. Siden 2006 har masterclassen fundet sted i byen, og er nu efterhånden et genkendeligt årligt gensyn, i gadebilledet for byens borgere. 

 Og hvad betyder det egentligt for borgerne i Hvide Sande, at byen i 12 dage besøges af professorer, akkompagnatører og 33 studerende fra 11 forskellige nationaliteter. For Lone Møller, butiksindehaver og medlem af menighedsrådet i Hvide Sande, har Hvide Sande Masterclass været med til, at ændre hendes indstilling til klassisk musik.

 – Før var klassisk musik ikke noget, jeg skænkede mange tanker, men jeg blev nysgerrig efter at finde ud af, hvad Hvide Sande Masterclass egentligt var for noget og tog til en koncert. Musikken og stemningen var fortryllende, og jeg var solgt; forklarer Lone Møller med stor begejstring i stemmen. – Og jeg ville aldrig komme til så mange klassiske musikkoncerter, som jeg kommer, hvis det ikke var for Hvide Sande Masterclass. Det har simpelthen ændret min indstilling til klassisk musik; lyder det slutteligt.

 Det er sød musik i ørerne på initiativtager og leder af Hvide Sande Masterclass Anne-Marie Hjelm. For det er netop et af formålene med Hvide Sande Masterclass. At gøre den klassiske musik forståelig. – Det er efterhånden blevet et mantra for mig. Et opråb om man vil; fortæller Anne-Marie Hjelm. – Hvis vi vil, at den klassiske musik skal overleve og have et publikum i fremtiden, så skal vi gøre den tilgængelig – også i yderområderne,  og vi skal især opfordre de unge til at få de klassiske musikoplevelser. Af samme årsager har Hvide Sande Masterclass i år besluttet, at børn og unge mennesker under 20 år har gratis adgang til samtlige koncerter; forklarer hun.