Home
  • Home
  • Midt- og vestjyder skal styrke dansk mad- og måltidskultur
dummy

Midt- og vestjyder skal styrke dansk mad- og måltidskultur

14 januar 2015 Musiknyt


unnamed(7)

Danskerne bliver inviteret til fem folkehøringer rundt om i landet, hvor de kan komme til debat og være med til at give input til, hvordan vi kan styrke vores mad- og måltidskultur. Et af møderne, der dækker Midtjylland, bliver afholdt i Ringkøbing-Skjern hos Arla Foods, Sønderupvej 26, 6920 Videbæk, torsdag den 5. februar.

Folkehøringen skal skabe en debat om, hvordan vi gør måltidet til et reelt samlingspunkt: Hvordan vi bliver bedre til at lave mad, smage på maden, bruge friske råvarer, handle ansvarligt og får flere, der spiser sammen.

Borgmester Iver Enevoldsen ser frem til debatten:

– Ringkøbing-Skjern er en kommune, der er stærkt forankret i den rigdom, naturen giver os fra markerne, havet og fjorden, som lokale producenter med stor dygtighed forarbejder til varer af høj kvalitet. Derfor har vi vedtaget en fødevarepolitik, der sætter fokus på, hvordan de lokale råvarer kan være med til at løse fremtidens velfærdsudfordringer og skabe sundhed og vækst.

– Jeg er stolt over, at kommunen er medvært ved Folkehøringen, og jeg glæder mig til at deltage på aftenen og få ny inspiration til det forsatte arbejde lokalt, regionalt og nationalt,” siger borgmesteren.

Sig din mening
En lang række lokale ildsjæle står for arrangementerne, der foruden Ringkøbing-Skjern afholdes i Roskilde, Odense, Vendsyssel og Sønderborg til en aften med mad, spændende oplægsholdere, debat og dialog.

– Jeg ser frem til en god og livlig debat om, hvordan vi kan styrke vores mad- og måltidskultur. Folkehøringerne er en vigtig del af Måltidstænketankens arbejde, da danskernes input er nødvendige for, at vi finder frem til nogle måltidsråd, der kan passe ind i en travl hverdag, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Folkehøringerne er en del af fødevareminister Dan Jørgensens ambition om at styrke danskernes mad- og måltidskultur. Forud for folkehøringerne har der været afstemning om vores nationalret, og der er nedsat en måltidstænketank, som består af 25 eksperter, meningsdannere, praktikere og helt almindelige danskere, der sætter deres viden, erfaring og engagement i spil.

Formanden for Måltidstænketanken, Mette Touborg, ser frem til folkehøringerne, hvor Måltidstænketanken vil komme med det udspil, der bliver debatteret.

– Vi har haft meget frugtbare diskussioner i Måltidstænketanken. Jeg ser nu frem til en livlig debat om udspillet, der med høringen skal hverdagstestes af netop alle os, der har den direkte indflydelse på vores mad- og måltidskultur,” siger Mette Touborg.

Alle er velkomne til de fem høringsarrangementer, men der er et begrænset antal pladser. Tilmelding er derfor nødvendig. Allerede nu kan alle deltage i debatten på facebook-siden Danskernesmad.

Bedre måltider i Danmark
Når folkehøringerne er færdige sætter Måltidstænketankens medlemmer sig sammen igen for at udforme nogle måltidsråd og udarbejde et idékatalog til, hvordan vi får bedre mad- og måltidskultur i hverdagen. Det endelige resultat vil blive offentliggjort i løbet af foråret.

FAKTA
Folkehøring i Ringkøbing-Skjern byder blandt andet på vestjyske smagsprøver, ministerbesøg, fællessang og indsigt i Måltidstænketankens arbejde ved Lone Fløe.

Dato: torsdag den 5. februar 2015

Tid: kl. 16.30-20.00

Sted: Arla Foods, Sønderupvej 26, 6920 Videbæk

Tilmelding: Bente Dvinge, mail: bente.dvinge@rksk.dk eller telefon: 99 74 11 33, senest fredag den 30. januar.

Antal: ca. 100