Home
  • Home
  • Ny rockmusical roses af anmelderne
dummy

Ny rockmusical roses af anmelderne

6 februar 2015 Musiknyt


Det midt- og vestjyske publikum kan nu i Musikteatret Holstebro opleve den samme forestilling, som har frydet københavnere og anmeldere på Østre Gasværk Teater

Teatre opsætter igen og igen de samme musicals, men nu sker der noget helt nyt i Musikteatret Holstebro. Den klassiske roman ”De 3 Musketerer” er gjort til en rockmusical. Den vises som et af de første steder i provinsen i Musikteatret Holstebro torsdag, fredag og lørdag den 19.-21. februar.

”De 3 Musketerer” havde urpremiere i Stockholm i 2009 og er en af de hidtil største succeser på det store Stadsteatern. Gennem hele efteråret og også i januar i år er den danske udgave vist på Østre Gasværk Teater København. Publikum har taget godt imod en helt ny musical i stedet for igen og igen at skulle se ”Phantom of the Opera”, ”Les Misérables” og andre gengangere.

Musikteatret Holstebro har en række gange opsat sine egne musicals, tit efter de har været vist i København. Denne gang får midt- og vestjyderne chancen for at se helt den samme version som i hovedstaden.

Dagbladet B.T. giver ”De 3 Musketerer” fem stjerner under overskriften ”Vanvittig sjov musketer-musical”. I Jyllands-Posten er der fire stjerner med overskriften ”Denne skægge rockparodi på ”De tre musketerer” er flot”.

Søs Egelind og Trine Pallesen spiller hovedrollerne. Det sker sammen med blandt andre Tom Jensen og Jens Andersen, der begge til efteråret skal deltage i opsætningen af ”Blinkende Lygter” som teater i Holstebro.

Musikken består af en række 1980’ernes største rockhits spillet af et band. Det er numre fra blandt andet Whitney Houston, Aqua, Steppenwolf, Kiss, Alice Cooper, Lars Lilholt, Peter Gabriel, Bonnie Raitt og mange andre.

Forestillingen er en meget utraditionel, komisk og musikalsk fortolkning af den klassiske roman: Med guitaren på ryggen forlader helten sin fødeby i provinsen og tager til Paris. Her hvirvles han ind i en musikalsk duel mellem den franske konges tre musketerer og den magtsyge kardinal. Snart ruller dramaet og kærlighedsaffæren med den smukke Caroline.