Home
  • Home
  • Ny sang med Kim Larsen – og film af Erik Clausen
dummy

Ny sang med Kim Larsen – og film af Erik Clausen

19 december 2014 Musiknyt


 

 

Eric Clausen´s nye spillefilm “Mennesker Bliver Spist” har premiere d. 26. februar, men allerede mandag d. 5. januar udsendes titelsangen til filmen.

 

kim larsen1

 

Trailer til varm og vedkommende Clausen film med Bodil Jørgensen i hovedrollen

MENNESKER BLIVER SPIST

En alvorlig film med humoristiske bivirkninger

Erik Clausen har skrevet manuskriptet, instruerer og spiller over for Bodil Jørgensen.

 

Da den ellers nogenlunde velfungerende mekaniker, Herluf, begynder at få lidt problemer med at huske stort og småt i hverdagen, tvinger det både ham, hans kone og resten af familien til at tage deres liv op til revision…

 

 

Trailer til filmen:

http://ekstrabladet.dk/filmmagasinet/Filmnyheder/eksklusiv-trailer-mennesker-bliver-spist/5359951

 

SYNOPSIS:

Herluf (Erik Clausen) er en pligtopfyldende mand, far og mekaniker, der i mange år har været ganske lykkeligt gift med Ingelise (Bodil Jørgensen). Deres ægteskab er blevet lidt for meget rutine, og på det seneste har Ingelise sågar indledt en affære med en kollega. Ingelise er i fuld gang med at arrangere deres datter, Gittes (Lærke Winther), tredje bryllup, men det kunne Herluf nu godt undvære, for det er ham og Ingelise, der må punge ud. En dag melder Herluf en bil klar på værkstedet, uden at bremserne virker, og da den kort efter kører galt, sender Mester (Leif Sylvester) ham hjem på ’en tænker’. Herluf bliver chokeret. Han er begyndt at glemme ting. Og en dag kommer han ikke hjem, som han plejer. Ingelise og hele familien opdager, hvor meget de savner ham – og tager deres liv og relationer op til revision.

 

Hovedrollerne som Ingelise og Herluf spilles af Bodil Jørgensen og Erik Clausen. Blandt de øvrige roller ses bl.a. Lærke Winther, Rasmus Botoft, Leif Sylvester, Nicolas Bro, Charlotte Fich, Steen Stig Lommer, Claus Gerving, Elith Nulle Nykjær, Jens Andersen og Helle Ryslinge.

Erik Clausen (instruktion, manuskript) er en institution inden for dansk film, hvor han som en af de få sande auteurs både skriver manuskript, instruerer og spiller hovedrollen i sine film, der normalt byder på et tidstypisk samfundsrelateret og aktuelt tema kombineret med charme og humor. Hans film har ofte en hovedkarakter, der er en stolt repræsentant for arbejderklassen, og denne gang byder filmen – ud over en stærkt spillende Bodil Jørgensen –  også på to af hans gamle venner og samarbejdspartnere, Leif Sylvester, der har spillet med i en lang række af Clausens film og Kim Larsen, der leverer filmens karakteristiske og helt nye titelsang Ind i mørket, der er specielt skrevet til filmen. Blandt de mange ikoniske og folkelige film, som Clausen har instrueret, er Cirkus Casablanca (1981), Rocking Silver (1983), Mig og Mama Mia (1989), De Frigjorte (1993), Min fynske barndom (1994), Villa Paranoia (2004), Ledsaget udgang (2007) og Frihed på prøve (2010).

 

Mennesker bliver spist er produceret af Clausen Film ApS v. producer Maja Dyekjær med Nordisk Film Production som co-producent. Filmen er støttet af DFI ved Markedsordningen og af DR. Maja Dyekjær har tidligere bl.a. produceret Fuglejagten(2012) og Talenttyven (2012). Filmfotograf er Kim Høgh Mikkelsen og Anders Thomas Jensen er manuskriptkonsulent på filmen.

Mennesker bliver spist får biografpremiere 26. februar 2015 landet over.