Home
  • Home
  • Nye 150 millioner til Fremtidens #MCH i Herning – TimeWorld
dummy

Nye 150 millioner til Fremtidens #MCH i Herning – TimeWorld

22 december 2014 Musiknyt


Nye 150 millioner til Fremtidens MCH – TimeWorld

Fremtidens MCH - TimeWorld overview

Få dage efter at Herning Kommune gav de første 150 millioner kroner til det storstilede projekt ”Fremtidens MCH – TimeWorld”, følger Realdania op med yderligere 150 millioner kroner. Samtidig er konkurrencen om at designe TimeWorld-attraktionen nu skåret ned til fem virksomheder.

 

Det var en begejstret MCH koncern, der fredag kunne konstatere, at Fremtidens MCH – TimeWorld nu har fået endnu mere luft under vingerne. Knapt var de første 150 millioner kroner fundet til det storstilede projekt, før endnu en samarbejdspartner nu har meldt sig. Realdania har netop besluttet også støtte projektet med 150 millioner kroner.

 

– Vi er meget taknemlige for Realdanias beslutning om at gå ind i projektet. Det er ganske enkelt fantastisk. Det betyder, at det nu ser endnu lysere ud for ideen om på én og samme gang at skabe et nyt fremtidens MCH og en international oplevelsesattraktion i Herning, siger administrerende direktør Georg Sørensen, MCH.

 

Fem designvirksomheder udvalgt

Alt imens arbejdet med at finde de sidste 300 millioner fortsætter, er der også kommet skred i den konkurrence, der skal føre til konkrete bud på oplevelsesattraktionen TimeWorld. Her er netop udvalgt fem af de i alt 14 designvirksomheder, der ansøgte om at blive præ-kvalificeret til opgaven.

 

Fremtidens MCH – TimeWorld omfatter dels en oplevelsesattraktion, ”TimeWorld” i international topklasse med begrebet ”tid” som omdrejningspunkt, men også en opdatering og fremtidssikring af infrastrukturen i og omkring MCH Messecenter Herning. En overdækket forbindelsesvej, ”River of Time”, skal skabe sammenhæng mellem Jyske Bank Boxen og oplevelses-attraktionen TimeWorld samt binde alle MCH’s øvrige faciliteter sammen.

Fem designvirksomheder udvalgt

Alt imens arbejdet med at finde de sidste 300 millioner fortsætter, er der også kommet skred i den konkurrence, der skal føre til konkrete bud på oplevelsesattraktionen TimeWorld. Her er netop udvalgt fem af de i alt 14 designvirksomheder, der ansøgte om at blive præ-kvalificeret til opgaven.

– Vi har gennemgået de indkomne ansøgninger og sat navn på de fem virksomheder, vi gerne vil arbejde videre med. De skal nu alle komme med oplæg til, hvordan de mener, begrebet tid konkret skal blive til spændende, sjove og lærerige attraktioner, fortæller Georg Sørensen.

Nyt liv i Hal B

Det er planen, at attraktionen TimeWorld skal indrettes i MCH’s ikoniske runde Hal B. Attraktionen skal kombinere det bedste fra forlystelsesparker, museer og eksperimentarier og forventes at kunne tiltrække 250.000 årlige gæster. Hvis Fremtidens MCH – TimeWorld bliver til virkelighed, vil det få stor betydning – ikke bare for Herning, men hele landet.

– Lokalt og regionalt vil det naturligvis smitte af på eksempelvis hoteller og restaurationer foruden de jobs, projektet vil skabe. Vi er også sikre på, at dette projekt vil blive et stort og kærkomment løft for turismen – både her i vores område og i resten af landet, siger Georg Sørensen.

Designet af de konkrete oplevelser, som gæsterne i fremtiden skal kunne opleve i Fremtidens MCH – TimeWorld, skal være klar i løbet af foråret. Samtidig fortsætter et målrettet arbejde med at finde de sidste samarbejdspartnere til projektet.