Home
  • Home
  • Nyt fra Sanne Salomonsen – #RockMama is back
dummy

Nyt fra Sanne Salomonsen – #RockMama is back

29 oktober 2014 Musiknyt


Sanne Salomonsen Hjem udkommer idag

sanne salomonsen

Med afsæt i sin succesfulde 2014-turne har Sanne Salomonsen fundet sine egne favoritter i bagkataloget og genindspillet dem i afdæmpede versioner. Resultatet er albummet ’Hjem 2014’, som spænder fra Sneakers-klassikere til nyere hits som ’Overgiver mig langsomt’

 

Efter en stribe rock’n’roll-albums og – turneer valgte Sanne Salomonsen tidligere i år at skrue ned for volumen. Hun gravede sine egne favoritter blandt karrierens mange ballader frem og kreerede turneen ’Hjem’, hvor hun optrådte i intime rammer med fokus på stemme og sjæl.

 

Modtagelsen var overvældende, og publikum opfordrede utallige gange Sanne Salomonsen til at forevige lyden og stemningen fra koncerterne på album. Det sker nu med udspillet ’Hjem 2014’, hvor sangerinden har taget sangene i studiet med samme hold, som var med på turneen: Morten Woods på guitar og vokal, Annika Askman på keyboards og vokal og Nikolaj Steen på guitar, keyboards, percussion og vokal.

 

– Det er en stor lykke at kunne tillade sig at få nye ideer og genopfinde sig selv og sin musik. Vi tog en chance ved ikke at tage den sikre vej og de sikre hits. Det gør mig vanvittig lykkelig, at det er lykkes. Normalt lader jeg musikken sidde i kroppen, når jeg optræder; denne gang lod jeg den sidde i sindet, og derfor var jeg ikke fysisk træt, men mentalt træt efter koncerterne, siger Sanne Salomonsen.

 

Som hun siger, er hun nu ikke bare Rock Mama, men også Ballade Mama. Og ’Hjem 2014’ byder således på et bredt udsnit af sange fra karrieren – fra Sneakers til i dag.

 

– Det har været spændende at spille de gamle Sneakers-numre ’Den sidste nat’ og ’Efter festen’ i den her ramme. Og det har været interessant at tage ’Det er ikke det, du siger’ op som en voksen og mere livserfaren kvinde, siger Sanne Salomonsen.

 

Albummet rummer også ’Overgiver mig langsomt’, som Mads Langer har skrevet til Sanne Salomonsen. Desuden finder man blandt andet to sange, der oprindeligt udkom på det bluesprægede og stærkt anmelderroste album ’Where Blue Begins’ i 1991. Et album, der sikrede Sanne Salomonsen en Grammy i kategorien ’Årets danske sangerinde’.

 

Sanne Salomonsens seneste studiealbum er ’Tiden brænder’ fra 2011. Albummet gik platin. Inden da udgav hun det danske comebackalbum ’Unico’, der blev blandt årets største sællerter og lå på hitlisten i næsten et år.