Home
  • Home
  • Ombygning af rundkørsel i Tarm skal sikre bedre trafikafvikling
dummy

Ombygning af rundkørsel i Tarm skal sikre bedre trafikafvikling

9 juni 2013 Musiknyt


Vejdirektoratet er i gang med at etablere et ekstra spor mellem Vestre Kvartervej og Åboulevarden i rundkørslen i det nordlige Tarm. Det sker for at sikre en mere smidig trafikafvikling på stedet.

 

Der er megen trafik – også tung trafik – gennem rundkørslen, og som det er i dag, er der af og til kø fra nord ind i byen. Dette skyldes blandt andet, at trafikafviklingen i rundkørslen bliver påvirket af jernbaneoverskæringen med bomme lige umiddelbart vest for rundkørslen. Når bommene er nede, giver det kø ind i rundkørslen.
”Vi bygger et ekstra spor mellem Vestre Kvartervej og Åboulevarden, så trafikken nordfra, som skal mod vest ind af Vestre Kvartervej kommer til at køre udenom selve rundkørslen. På den måde undgår vi, at de trafikanter, som holder i kø for toget, spærrer for de trafikanter, som skal lige gennem rundkørslen ind til Tarm by,” fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Niels Arend Koefoed.

 

 Der er særligt megen trafik i rundkørslen netop mellem nord og vest på rute 11. Der kører blandt andet næsten dagligt transporter af vindmøllevinger på denne strækning. Med det nye spor, bliver det nemmere for alle trafikretninger at komme gennem rundkørslen.

 

 Ombygningen sker i tæt samarbejde med Banedanmark og Ringkøbing-Skjern Kommune. Vejdirektoratet forventer, at ombygningen er færdig i juli. Vi beder om forståelse for eventuelle gener i byggeperioden.