Home
  • Home
  • Paul Young kommer til Danmark
dummy

Paul Young kommer til Danmark

19 februar 2015 Musiknyt


Den engelske sanger Paul Young, der i 80’erne havde international succes med sange som Wherever I Lay My Hat og Everytime You Go Away, kommer til Viborg.

paul youngMange musikelskere, som er ovre den første ungdom, har nok fortsat flotte sange som Wherever I Lay My Hat og Everytime You Go Away siddende i øregangen. Førstnævnte er oprindelig en Marvin Gaye-klassiker, mens den anden sang er skrevet af Darryl Hall fra Hall & Oates. Men når de to sange tilbage i 1980’erne blev så populære, også i Danmark, skyldtes det nyindspilninger med den engelske sanger Paul Young.

Han havde været på musikscenen i flere år, da han i 1983 fik sit internationale gennembrud med netop det gamle Marvin Gaye-hit Wherever I Lay My Hat. Paul Young er i mellemtiden blevet en moden herre i slutningen af 50’erne, men han er fortsat aktiv.

Lørdag den 14. marts står han for første gang på scenen i Tinghallen. Ud over de to nævnte sange har Paul Young også haft en række andre store hits, blandt andet Come Back & Stay, som lå nummer 1 i Tyskland i seks uger, samt Love of the Common People.

To millioner afspilninger på Spotify
Sidstnævnte er hans mest populære nummer på musiktjenesten Spotify med over to millioner afspilninger. I 2006 udgav Paul Young swing/big band albummet Rock Swings – On the Wild Side of Swing, der indeholder swing-fortolkninger af numre som Tainted Love og Metallicas Enter Sandman. Ud over musik går Paul Young også meget op i madlavning. Han har således deltaget i tv-programmerne Celebrity Masterchef og Hell’s Kitchen, ligesom han har udgivet en kogebog med titlen On My Travels.