Home
  • Home
  • Trafik: 14.000 til Shock Wave på søndag

Trafik: 14.000 til Shock Wave på søndag

14 august 2013 Musiknyt


Søndag den 18. august fyldes Hvide Sande af 14.000 feststemte gæster, når festivalen Shock Wave for en dag forvandler byen til et mekka af kulturtilbud og store koncerter.

Shock Wave er Hvide Sandes hidtil største kultursatsning, og med mere end 45 gratis koncerter og opførsler – og i alt godt 450, der optræder – er forventningerne store.

– Hvide Sande har tidligere lagt gader til store events, men med Shock Wave inddrages hele byen. Forberedelserne til et arrangement af den størrelse er omfattende, men vi er kommet hele vejen rundt, og nu glæder vi os bare til, at det hele begynder, siger Per Høgh Sørensen, leder af Kultur, Natur og Fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han fortæller, at der især er lagt store kræfter i at sikre så god en trafikafvikling som muligt.

Se kort over parkeringsmuligheder: Parkering Nord, Parkering Syd.

Området for festivalen strækker sig hen over havneindløbet i Hvide Sande og dermed også hen over den centrale adgangsvej til og fra byen. Det er derfor arrangørernes mål at minimere bil-trafik gennem byen.

– Vi har oprettet to store parkeringspladser nord og syd for Hvide Sande, hvor det er gratis at parkere. Herfra kører der hvert 10. minut gratis busser ind til byen under hele festivalen, siger Per Høgh Sørensen.

Politihjemmeværnet er indkaldt for at hjælpe med at guide de mange bilister hen til parkeringspladserne. Hvis man ikke skal være en del af festivalen, men blot skal gennem byen, er der naturligvis også mulighed for det. Her er rådet dog, at man som bilist beregner lidt ekstra tid til køreturen. Det gælder også for de af Hvide Sandes indbyggere, der skal til eller fra byen.

Inde i byen er de store parkeringspladser inddraget til scener, og der vil derfor kun være meget få p-pladser i selve byen. Der er naturligvis oprettet handicapparkeringspladser centralt i forhold til festivalen.

Se kort over parkeringsmuligheder: Parkering Nord, Parkering Syd.

Se programmet for Shock Wave.

Under hele festivalen vil Radio Max give løbende trafikmeldinger fra området.