Home
  • Home
  • PulsParken åbner i Ringkøbing
dummy

PulsParken åbner i Ringkøbing

7 maj 2013 Musiknyt


Nu indvies PulsParken, der er Ringkøbing-Skjern Kommunes nye store aktivitetsområde på Kongevejen i Ringkøbing. Det sker kl. 11.30 søndag den 12. maj med et væld af aktiviteter og festivitas, hvor alle kan være med – uanset alder og fysisk form.
– PulsParken binder atletikstadion sammen med Vesterhavshallen, Svømmehallen og tennisklubben via en sti, vi kalder pulsstien. Dermed har et lidt anonymt område i byen fået et helt nyt udseende og indhold, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Kristian Ahle.
Han håber, at mange vil deltage i indvielsen, som finder sted samtidig med det årlige Fjordløbet.
For børn og barnlige sjæle er det oplagt at prøve de tre nye super-rutsjebaner. Her får man pulsen op, når man bestiger de bakker, som rutsjebanerne ligger på.
Et nyindrettet parkourområde er ifølge lokale unge, det bedste af sin art på Vestkysten, og vil man hellere nøjes med at kigge på eller nyde udsigten over fjorden, er der indrettet flere behagelige områder i PulsParken til det formål.
Realdania har bidraget med 1,2 mio. kr. til projektet, mens Lokale og Anlægsfonden giver 500.000 kr. Kommunens andel er 731.000 kr.
– Nu indvier vi første etape af PulsParken, men vi har yderligere planer for området ved svømmehallen og Ringkøbing Fjord, siger Kristian Ahle.
Fakta
PulsParken er et af flere vinderprojekter i konkurrencen EN GOD OMVEJ, som er udviklet af Realdania og Lokale- og Anlægsfonden i samarbejde med Kommunernes Landsforening og Sund By Netværk.
EN GOD OMVEJ sætter fokus på, hvordan den fysiske ramme kan skabe bedre vilkår for det aktive og sunde hverdagsliv med fokus på bevægelse i det fri, lige der hvor man bor eller færdes i det daglige.
I alt 59 af landets kommuner har deltaget i et udviklingsforløb, der med støtte fra Realdania og Lokale- og Anlægsfonden har haft fokus på at udvikle kreative, fysiske tiltag, som kan invitere byens borgere til leg og bevægelse.
Tiltagene kan realiseres for relativt få anlægskroner og samtidig fungere som inspiration for den mere langsigtede og strategiske planlægning i forhold til at skabe gode rammer for sunde og aktive boligområder, kvarterer og byer.
Ni vinderprojekter er valgt i kommunerne Fredericia, Gladsaxe, Kolding, Middelfart, Odsherred Ringkøbing, Roskilde, Solrød og Sønderborg, hvor man nu er i gang med at føre visionerne ud i livet.