Home
  • Home
  • Razak Pimpong klar for Ringkøbing IF

Razak Pimpong klar for Ringkøbing IF

30 juli 2013 Nyheder


Han afgjorde Royal League-finalen for FCK i 2006. Var med til VM i Tyskland samme år, og spillede for nyligt sammen med verdensstjerner som Michael Essien, Dider Drogba og Djibil Cisse i ”Game Of Hope”.

Nu får det vestjyske fodboldpublikum så muligheden for at opleve Razak Pimpongs hurtige fødder på Green Arena. Den tidligere ghanesiske landsholdsspiller har således valgt at tørne ud for Ringkøbing IF i efteråret.

”Jeg kender Jens Nielsen (træner i Ringkøbing.red) fra min tid i Ikast, og derfor var det ikke svært at sige ja. Ringkøbing IF har gang i et rigtig godt projekt, og det vil jeg gerne hjælpe til med,” siger Razak Pimpong, der i sidste sæson var med til at spille Viborg FF tilbage i Superligaen.

Han forlængede midlertidigt ikke sin aftale og tiltrådte i stedet en administrativ rolle i den midtjyske klub. Han var dog ikke helt klar til at slippe spillet indenfor stregerne, og derfor var Ringkøbing IF en god løsning.
”Det her er kommet på plads, fordi Razak og Jens kender hinanden, og aftalen er rigtig fin for begge parter. Razak kan fastholde sit arbejde i Viborg FF, hvilket indbærer, at han nogle gange kan være nødt til at arbejde på vores trænings- og kampdage. Men vi vurderer, at det stadig er en god aftale for os, når man tænker på hans kvaliteter,” siger Ringkøbing IF’s sportschef Jacob Hedegaard.

Den 30-årige offensive spiller startede sin karriere i FC Midtjylland og har et ganske imponerende fodbold-CV, der både tæller ni landskampe for Ghana og et ophold hos de danske mestre fra FC København. Selvom 2.divisions fodbold umiddelbart er et skridt ned af den fodboldmæssige karrierestige, føler han sig stadig motiveret.

”Fodbold er en vigtig del af mig og har været det siden, jeg startede som 5-årig. Efter jeg stoppede i Viborg har det været lidt hårdt for mig. Jeg har tænkt det igennem og savner banen. Min hurtighed er der stadig, og jeg håber, at jeg igennem min personlighed og rutine kan hjælpe nogle af spillerne,” siger Razak Pimpong.

Han kender flere af sine nye holdkammerater fra sin tid i FC Midtjylland, hvor både Kim Kristensen og Mustafa Arslan også var. Han fornemmer, at der er en god stemning i sin nye klub:

”Der er mange dygtige fodboldspillere, og det virker som om, at der er et godt kammeratskab i klubben. Forhåbentligt kan vi komme til at spille med i den sjove del af tabellen,”

Razak Pimpong deltog i gårsdagens træning, og er også med i den trup, der i aften spiller den sidste testkamp forud for søndagens premierekamp i 2.division Vest mod FC Skanderborg.