Home
  • Home
  • Ringkøbing Fjord Jazz Festival præsenterer musikken
dummy

Ringkøbing Fjord Jazz Festival præsenterer musikken

6 august 2013 Musiknyt


Hele 29 koncerter på Stauning Havn i weekenden

 Det er nu 3. gang der arrangeres jazzfestival på Stauning Havn. Folkene bag har fået mange roser for de 2 første år, men de mener det er vigtigt med fornyelse samt at lytte til hvad publikum forventer, så de har sammensat en noget større og forbedret udgave af Jazzfestivalen.

 I Hansen & Larsen-teltet samt Orange Telt vil der i år være Jazzkoncerter nonstop. De to telte er simpelthen fyldt til bristepunktet med lytte-venligt og glad jazzmusik af høj klasse. Store dele af musikprogrammet er sammensat på baggrund af anbefalinger og henvendelser fra publikum, og det ses tydeligt at det er den glade, traditionelle New Orleans jazzmusik som jazzgæsterne elsker.

 Vi kan glæde os til et genhør med sidste års højtroste Daimi med Louisiana Jazzband.

 Danmarks ældste band, Kansas City Stompers, denne gang med den syngende præst Nynne og naturligvis Esthers Orkester, som består af 5 unge friske piger fra København, der alle tog publikum med storm i 2012.

 Neanders, Jazz Five og Jazz Buffetten er gengangere fra det første år og de fik dengang alle stående applaus. Vi er sikre på at der venter os alle en stor musikalsk oplevelse med disse 3 bands.

 Six City Stompers, Bourbon Street Jazzband, Royal Garden Jazzband, Dixie For You og All-time Jazzband består alle af meget dygtige og engagerede jazzmusikkere. Alle bands har turneret i både ind- og udland utallige gange, så publikum vil her få virkelig meget for pengene.

 Papa Bue er en historie helt for sig selv, han er desværre ikke blandt os mere, men de efterladte musikkere turnerer stadig og kommer til Stauning Havn for at give mindekoncert.

 For første gang har vi hyret 3 spændene udenlandske jazzbands. Hot Pepper Jazz Band (DE), Second Line Jazzband (SE) og Peoria Jazzband (SE) er alle bands vi især glæder os til at høre.

 NYHED: I RMV-teltet kommer alt det andet spændene musik som ikke nødvendigvis er jazz. Topnavnet må nok være Tamra Rosanes og den Skaldede Kok fredag aften, men også Nulle og Verdensorkestret lørdag middag, er et meget spændene samarbejde mellem mange dygtige og internationale musikere.

 Lokale bands som, Skjern Salonorkester, Incredible MusicLovers, Volunteers og Mighty Strange er der også blevet plads til i RMV-teltet.

 Efter DM i Festfyrværkeri, som foregår alle 3 aftener, festes der videre i RMV-teltet hvor bl.a. 3-Crown Alley og Johnny Madsen Jam er på plads, så de gæster der har lyst, kan svinge træbenet.

 The Rascal Swing Band, WASH jazzband, Handful of Songs, Rødekro Jazzband og Johnny Cash Band, deltager såmænd også i Ringkøbing Fjord Jazz Festival – dermed kommer vi op på hele 29 koncerter over de tre dage som jazzfestivalen varer.

 Ringkøbing Fjord Jazz Festival har virkelig formået at sammensætte et meget stort og varieret musikprogram i år. Bestyrelsen glæder sig til at slå dørene op torsdag d. 8. august Kl. 16.00. Første band er Rødekro Jazzband som spiller i det store Hansen & Larsen-telt kl. 17.00.