Home
  • Home
  • Ringkøbing Pigekor plaskede pop up-sejr hjem
dummy

Ringkøbing Pigekor plaskede pop up-sejr hjem

3 december 2014 Musiknyt


unnamed

Vinderne af Spil Dansk pop up-konkurrencen blev kåret ved Ringkøbing Musikskoles julekoncert i går aftes.

Ringkøbing Pigekor vandt for deres overraskende koncert i svømmehallen i Ringkøbing med begrundelsen, at det var en original og innovativ idé:

– Det er meget originalt at flytte en kor-koncert over i et helt andet og fremmed element som et bassin i en svømmehal. Og supermodigt og friskt at pigekoret var med på idéen fra korlederne Majbritt Chemnitz og Klavs V. Jensen. Så prisen går bestemt også til dem for idéen, siger kulturkonsulent og medlem af Spil Dansk-styregruppen Maria Vandborg.

Pigekoret fik til deres store overraskelse præmien, da de optrådte ved Musikskolens julekoncert. Tove Andersen fra Musikskolen, der er med i styregruppen for Spil Dansk, overrakte koret kommunens Spil Dansk plakat og et gavekort på billetter til Ringkøbing Biograf.

Mange skæve musikalske pop up-oplevelser
Ringkøbing-Skjern Kommune satte pop up-konkurrencen i gang i forbindelse med Spil Dansk i oktober måned. Alle kunne deltage ved at skabe en uventet musikalsk oplevelse og indsende en video af begivenheden optaget med mobiltelefon.

– Tanken var, at mange borgere på den måde let kunne blive en aktiv del af Spil Dansk. Og vi håbede på, at vi ville modtage nogle skæve tiltag. Efter ko-koncerten sidste år er de utraditionelle begivenheder blevet et af vores lokale Spil Dansk-kendetegn, siger kulturkonsulent Maria Vandborg.

Fem kandidater tog udfordringen op og sendte meget forskellige aktiviteter ind til konkurrencen. Skjern Mandskor sang for Holger Danske, Videbæk Amatør Musikforening producerede 33 små pop up-koncerter rundt i butikkerne i Videbæk gennem en hel uge i oktober og Vostrup Efterskoles kor poppede up til Den Grønne Sofa i Tarm. Spjald-Grønbjerg Musikforenings spillemænd lavede pop up i Spjald, og Ringkøbing Pigekor overraskede med deres svømmebassinkoncert.

– I styregruppen synes vi, det er helt fantastisk, at Spil Dansk kan føre den slags sjove og helt originale indslag med sig. Og arrangørerne må godt allerede begynde at tænke i noget endnu mere skævt og skørt til 2015, da pop up-konkurrencen vil fortsætte i forbindelse med Spil Dansk 2015, siger Maria Vandborg.