Home
  • Home
  • Ringkøbing-Skjern Kommune i indsats mod spritulykker
dummy

Ringkøbing-Skjern Kommune i indsats mod spritulykker

10 juni 2013 Musiknyt


I sommermånederne sker der flest spritulykker på vejene. Derfor er Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med 62 andre kommuner med i en landsdækkende kampagne mod spritkørsel. Den skal få flere til at droppe alkohol, hvis de skal køre hjem efter en fest eller middag.

 

I løbet af juni måned vil bilister her i kommunen og i resten af landet møde over 3.000 store plakater langs vejene, hvor der står: ”Hvem kører hjem?”.

 

Formålet er at minde folk om, at aftale hvem der holder sig ædru og kører hjem, inden man tager ud til en middag eller fest.

 

Når først der er taget hul på en flaske øl eller vin, kan det være svært at holde styr på, hvor meget man har fået at drikke. Derfor kan man risikere at sætte sig bag rattet med for meget alkohol i blodet, selv om man ikke føler sig påvirket.

 

– Der sker flere spritulykker på vejene om sommeren end i juletiden. Vi vil gerne være med til at forhindre, at de her dybt tragiske ulykker sker. Derfor støtter vi op om kampagnen, der skal få flere til at droppe alkohol, når de skal køre hjem, så vejene kan blive mere sikre, siger civilingeniør Michael Steen Vejrup fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

– Der sker forholdsmæssigt mange trafikulykker, hvor en spirituspåvirket fører er indblandet i Ringkøbing-Skjern Kommune, så der er behov for at sætte ind med blandt andet kampagner som denne, siger Michael Steen Vejrup.
Kampagnen er lavet i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, politiet og TrygFonden. Politiet vil desuden i løbet af sommeren have ekstra fokus på spritkontrol på vejene.

 

Drinks uden sprut – kan man det?
I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden siger hver tredje, at de ville være mere tilbøjelige til at drikke mindre alkohol eller helt fravælge alkohol, hvis de havde et indbydende alternativ.

 

– Når folk er til en middag eller fest, så drikker de ofte alkohol, fordi de vil være med i festen og oplever det forventes af dem. Det er et problem, hvis de er i bil. Derfor hjælper man sine gæster ved at servere velsmagende drikke uden alkohol, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.
Dansk Bartender Laug har lavet flere opskrifter på alkohofri drinks for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Find opskrifterne her: www.facebook.com/stopspritkoersel

 

På Facebook-siden kan du desuden blande dig i debatten med de 62.000 andre, der allerede støtter kampen mod spritkørsel.

 

Fakta:
• 9 ud af 10 spritbilister er mænd.
• Spritulykker sker oftest i aften- og nattetimerne fredag og lørdag.
• Der er flest spritulykker om sommeren.
• Der sker flest spritulykker på landet.
• Det er typisk biler eller knallerter, der er involveret i spritulykker.
• Alkohol stadig en af de største dræbere i trafikken.

 

Link til tabeller over trafikulykker hvor en spirituspåvirket fører var involveret