Home
  • Home
  • Ringkøbing-Skjern vil være årets Spil Dansk Kommune
dummy

Ringkøbing-Skjern vil være årets Spil Dansk Kommune

14 juni 2013 Musiknyt


Ringkøbing-Skjern Kommune har en vision om at blive årets Spil Dansk Kommune.

 

– Det er ikke særligt vestjysk at prale, men vi vil gerne skabe mere synlighed om kommunens musik- og kulturliv, for det kan vi godt være stolte af, siger kulturkonsulent Rebecca Molders.

 

Lige nu har hun travlt med at gøre virksomheder og institutioner samt kor, orkestre og foreninger opmærksomme på, at det er nu, de skal begynde at planlægge deres bidrag til Spil Dansk Dagen i oktober.

 

– Faktisk nøjes vi ikke med én Spil Dansk dag, men hele 10 dage fra den 21. til den 31. oktober. Vi er den kommune i Danmark, der strækker sig over flest kvadratkilometer, så vi vil gerne give borgerne en chance for at nå at opleve eller deltage i flere arrangementer, fortæller Rebecca Molders.

 

Spil Dansk dagen er den dag, hvor hele Danmark hylder den danske musik. Det eneste krav til musikken er, at den skal være skabt eller produceret af danske komponister eller sangskrivere, men der kan synges på alle verdens sprog på Spil Dansk Dagen.

 

– Vi kan ikke konkurrere med de store byer på kvantitet og de mest storslåede arrangementer. Men vi kan være kreative, nytænkende, skabe kvalitet og måske finde nye samarbejder og møder mellem forskellige musikgenrer, siger Rebecca Molders.

 

Hun hører meget gerne fra alle, der har et godt sted, gode aktører eller begge dele.

 

– Vi har brug for alle, der vil være kreative, og jeg håber rigtigt mange har lyst til at være med til at lade sangen og musikken udfolde sig, siger hun.

 

Projektet arrangeres af Koda. Læs mere på: www.spildansk.dk.

 

Link til inspiration og ideer: www.spildansk.dk/div/ideer.