Home
  • Home
  • Se hele Le Mans på Skjern Tekniske Skole
dummy

Se hele Le Mans på Skjern Tekniske Skole

18 juni 2013 Musiknyt


Lørdag-søndag kan du følge Le Mans-løbets 24 timer fra start til slut sammen med 1000 mennesker. Du kan selv køre racerbiler. Du kan se en Aston Martin fra Fyn, der har vundet i England og tabt i Dubai. Og du kan prøve dine evner som racerkører i en fed simulator

 

I den kommende weekend (22.-23. juni) slår Skjern Tekniske Skole dørene op for alle og enhver, der elsker at se 24 timers billøbet Le Mans. Fra løbets start kl. 15.00 lørdag til løbet slutter kl. 15 søndag kan de mere end 1000 forventede gæster ganske gratis følge løbet på storskærm og få lov til at konkurrere mod hinanden i rigtige specialbyggede racerbiler. En af skolens store P-pladser omdannes til racerbane.

 

– MetalRally kommer helt fra Slagelse med deres racerbiler, og alle med kørekort kan få lov at prøve deres evner som racerkørere. MetalRally har valgt at lægge deres første rally i 2013 hos os. Hvis der lørdag melder sig nok til at konkurrere mod hinanden, så kører racerbilerne også søndag, fortæller arrangørerne Leon Theils Pedersen og Claus Allan Nielsen.

 

De er begge faglærere på skolens autouddannelser.

 

Hør om en Aston Martins sejr og nederlag
Publikum får også lejlighed til at nærstudere en berømt Aston Martin racerbil med 485 HK under motorhjelmen og høre Kent Bo Steffensen fra Perfection Racing på Fyn fortælle om dens mange bedrifter. Bilen har kørt løb 3 år i England, indtil Perfection Racing købte bilen i 2012. Den har siden vundet flere løb i Danmark.

 

– Men kulminationen var, da vi vandt 1. pladsen i GT4-klassen ved Britcar 24 Hours på den berømte Silverstone Bane i England, plus at vi tog 3. pladsen blandt samtlige 40 deltagende team. Det var stort, siger Kent Bo Steffensen, der havde et team på 20 mand med i England for at holde bilen kørende.

 

Efter løbet blev Aston Martin’en pakket i en container og sendt til et nyt 24 times løb januar 2013 i Dubai, hvor den desværre forulykkede efter 5 timer på banen. Køreren slap heldigvis uskadt. Bilen er siden blevet repareret og genopbygget for ca. 400.000 kr. For selv om skaderne på bilen så voldsomme ud, så kan det godt betale sig. En ny Aston Martin magen til koster 1,5-2,0 mio. kr.

 

Prøv dine evner i en racersimulator
Der mangler endnu nogle få reservedele til motoren. Men interesserede kan få lejlighed til at prøve deres evner som racerkørere i Pertfection Racings racersimulator. Skjern Tekniske Skole har derudover indkøbt nogle fede fjernstyrede racerbiler, som man kan øve sig på.

 

– Desuden stiller vi Skjern Tekniske Skoles rullefelt til rådighed for alle, som gerne vil have tjek på, om alle hestene i deres bilmotorer er hjemme. Vi stiller også en ekspert med en støddæmpertester til rådighed for folk, der gerne vil kende tilstanden på bilens støddæmpere, siger arrangørerne Leon Theils Pedersen og Claus Allan Nielsen.

 

Krumtapakselkast og hønseskidning
Ud over alle disse tilbud, så kåres Jyllands flotteste motorrum blandt publikums biler, og der afvikles jysk mesterskab i hjulskift, motorstart og krumtapakselkast.  Til den lidt mere tilfældige afdeling hører et hønseskidespil, hvor publikum kan spille på en høne, der – med passende hvilepauser – går rundt og klatter på forskellige bilmærker. Man kan også prøve kræfter med rodeotyr, boksebold og bordfodbold.

 

Alle aktiviteter er gratis – på nær mad, fadøl, vand, pølser, kaffe og the, som kan købes på Skjern Tekniske Skole under hele arrangementet.

 

Det er også en seriøs mesterdag
– Vi benytter lejligheden til at inviteret samtlige firmaer og autoværksteder, som vi har forbindelse med over hele landet. I alt 300 firmaer. 3 timer, før Le Mans starter på storskærmen, arrangerer skolen mesterdag. Her kan mestre studere Skjern Tekniske Skoles avancerede udstyr og høre om den undervisning, det indgår i.

– Mesterdagen var en stor succes for godt et år siden, hvor vi havde bilbladet Vmax’s hidtil største Vmax Tour i nyere tid. Over 1000 kom for at se hinanden fede biler. Og vi tror, at vores Le Mans arrangement vil trækker endnu flere til. Interessen har været meget stor – både i telefonen og på Facebook, siger Leon Theils Pedersen og Claus Allan Nielsen.