Home
  • Home
  • Skolefusion satser på publikumsrekord
dummy

Skolefusion satser på publikumsrekord

22 maj 2013 Musiknyt


Vestjysk Handelsskole trækker på sine nye fusionspartnere i Ringkøbing og Skjern til den årlige markedsdag fredag eftermiddag 24. maj fra 14.00-17.30

Godt nok har undervisningsminister Christine Antorini endnu ikke sat sin underskrift på den igangværende fusion af de to handelsskoler i Ringkøbing og Skjern og UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern. Men i praksis er samarbejdet for længst gået i gang på en lang række områder.

Og fredag eftermiddag 24. maj fra 14.00-17.30 bliver samarbejdet for alvor synligt for offentligheden, når Vestjydsk Handelsskole for 7. år i træk inviterer kommunens borgere til handelsskoleelevernes årlige markedsdag.

Elever fra tre EUD-skoler
De tidligere år har handelsskolens EUD-elever (HG’erne) været alene om at levere trækplastrene i form af butikker med spændende produkter og mulighed for at gøre en god handel. Og i øvrigt vise, hvad de har lært om god kundekontakt.

Men i år får de selskab af eleverne fra Ringkøbing Handelsskole og fra Skjern Tekniske Skole, hvor mekanikere, smede, elektrikere, it-folk, kokke, slagtere, tjenere, bagere og ernæringsassistenter også kommer og demonstrer, hvad de lærer på deres uddannelser.

Flot præsentation af fusionen
– Det er en rigtig flot måde at præsentere fusionen på – og samtidig lærer vore elever at arbejde sammen. Ringkøbing Handelsskole og Skjern Tekniske Skole var omgående fyr og flamme for ideen, da vi inviterede dem til at deltage. Det lover godt for samarbejdet, siger underviser Kjeld Kargo Fisker.

I år også en masse for mændene
Han har stået for markedsdagen i alle de syv år. Og han forventer rekordbesøg i år.

– Det forventer jeg, fordi vi i år også kan tiltrække mændene med EUD-uddannelserne på Skjern Tekniske Skole. Mekanikerne kommer med en fed bil, der selv kan parkere, og de kommer med en hybridbil, som folk kan få lov at køre en tur i sammen med en elev.

De har også nogle ikke helt små, hurtige fjernstyrede biler, som børnene helt sikkert synes er skægge.

Sådan styrer smartphonen lys og varme
Smedene har produceret nogle gedigne bordgriller, eleverne fra restaurationsbranchen serverer lækre smagsprøver. Elektrikerne står klar med rådgivning til gør-det-selv-folkene om, hvad menigmand selv må udføre af el-arbejde. De demonstrerer også, hvor nemt det er at styre lys og varme i huset med sin smartphone, siger Kjeld Kargo Fisker.

Han understreger samtidig, at handelsskoleelevernes populære tilbud i samarbejde med lokale forretninger til det kvindelige publikum ikke kommer til at stå tilbage for de tidligere års succeser.

Tre piger med stærke tilbud
Eksempelvis har eleverne Amporn Nahos fra Ådum, Bente Steffensen fra Skjern og Maria Jacobsen fra Videbæk allieret sig med Matas i Skjern. De har nogle rigtig gode slagtilbud på populære plejeprodukter til omkring en tredjedel af normalprisen. Plus at de arrangerer konkurrencer for kunderne.

– Forberedelserne og gennemførelsen af markedsdagen er et led i deres uddannelse, hvor de lærer at indgå bindende aftaler med virksomheder, oprette deres egen lille forretning og betjene deres kunder på en god måde. Og måske åbner det også døren til en læreplads, siger Kjeld Kargo Fisker.

De deltagende forretninger
Ud over Matas deltager også forretningerne Fitness World i Skjern, Intersport i Skjern, Jane & Ko i Skjern, Meldgaard’s IT i Skjern, Zo’Nation i Ringkøbing, Lange Isenkram i Ringkøbing Season i Søndervig og Supermx.com, Kott Fritid i Hvide Sande, og Beach Bowl i Søndervig.

Skolefusion satser på publikumsrekord