Home
  • Home
  • Skolerne i Ringkøbing-Skjern er igen klar til at modtage elever
dummy

Skolerne i Ringkøbing-Skjern er igen klar til at modtage elever

28 april 2013 Musiknyt


Et flertal af Folketingets politikere greb i fredags ind i konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks lærerforening. Dermed kan landets lærere og folkeskoleelever fra mandag morgen igen træde ind i deres klasselokaler – også i Ringkøbing-Skjern Kommune.

– Det er dejligt igen at kunne byde eleverne velkommen til et fuldt skoleskema. Det ved jeg, vi er rigtig mange, der har ventet på. Nu handler det om tiden frem mod sommerferien. Der er mange elever, forældre og lærere som den sidste måned har været berørt af lockouten. Det har været en vanskelig tid, og der er ingen tvivl om, at der også er en opgave frem mod sommerferien i forbindelse med prøver og eksamener. De skal naturligvis afvikles på en god og ordentlig måde, siger Flemming Nielsen, fagchef for Dagtilbud og Undervisning.

Tirsdag træder skolelederne sammen. Her er opgaven at imødegå de udfordringer, den fire uger lange lockout har skabt.

– Da lockouten løb ind i fjerde uge, kunne vi begynde at ane udfordringen. Derfor ligger der også allerede en skitse klar for de næste måneder, men vi er nødt til at få de sidste meldinger fra Ministeriet for Børn og Undervisning samt Kommunernes Landsforening med i regnestykket. De lokale skoleledere vil hurtigst muligt informere elever og forældre om den konkrete situation, siger Flemming Nielsen.

Informationen vil kunne findes på de enkelte skolers forældreintra.

Børne- og undervisningsministeren har som en konsekvens af lockouten flyttet de skriftlige prøver for 9. og 10. klasserne. Oprindeligt skulle prøverne være afholdt i perioden 2.-16. maj. De er nu flyttet til perioden 13.-23. maj 2013.