Home
  • Home
  • Smukke kaffekopper til Den Gode Café i Tarm
dummy

Smukke kaffekopper til Den Gode Café i Tarm

22 december 2014 Musiknyt


I alt otte fællesskaber fordelt over hele landet vandt Ditte Fischers kopper, der blev lavet til Statens Kunstfonds jubilæum. Se hvordan vinderne tog imod kopperne her.

Vinderne af de 400 kopper, som designer Ditte Fischer lavede til Statens Kunstfonds 50-års jubilæum er nu fundet.

Kopperne blev udloddet i en konkurrence, som alle fællesskaber i Danmark kunne deltage i. Statens Kunstfond modtog 50 ansøgninger fra hele landet med hver sin fortælling om, hvordan koppen ville skabe værdi i netop deres fællesskab.

Derfor var det heller ingen let opgave for de to dommere Helle Vibeke Jensen og Morten Løbner fra Legat- og Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design at vælge vinderne.

Dommerne lagde vægt på, at kopperne skulle lande i hænderne på mange forskellige mennesker fra hele Danmark.

Derfor har det etniske kvindefællesskab ISTHAR på Nørrebro, det lille museum Kroppedal i Taastrup, Den Gode Café i Tarm, Nørrebro Bibliotek, Rigshospitalets operationsafdeling, Vollsmose Bibliotek, Frelsens Hærs værested på Frederiksberg og Kulturafdelingen på Det Kongelige Bibliotek modtaget 50 kopper hver. Og kopperne vil nu blive brugt i kaffepausen mellem operationer, under en god samtale med socialt udsatte borgere, til foredrag og morgenmøder.

Når man ikke normalt har råd til skønhed

Den daglige leder på Den Sociale Café beskriver jubilæumskoppernes som et kærligt håndtryk til deres brugere under en rigtig god samtale.

”Jubilæumskoppen vil være en virkelig fin gave til mennesker og til et sted, der normalt ikke har råd til at tænke i skønhed. Netop det, at der ikke er nogen hank på jubilæumskoppen og ingen anden udsmykning, men udelukkende ren form og funktion, fremmer og forlænger glæden ved det samvær caféen skaber for brugere og frivillige. Vi vil gerne tage hånd om mennesker. At tage om jubilæumskoppen vil være et lille kærligt håndtryk”.

I ISTHARS nye café og kantine i Korsgadehallen på Nørrebro vil kopperne også bliver flittigt brugt af mange forskellige mennesker:

”Godt dansk design er ofte forbeholdt visse samfundslag og brugere af kunst- og kulturinstitutioner. Når ISHTAR ønsker sig kopper til den nye cafe, vil dansk design automatisk komme i brug i en helt anden og social sammenhæng. Man kunne kalde det nye brugere af design. Ditte Fischers kopper vil i denne nye cafe-aktivitet være med til at sætte en høj standard – et æstetisk indslag, som vil komme brugerne til gavn”, skriver ISHTAR.

På Nørrebro bibliotek forklarede man, at der er brug for kopperne, ”fordi kopperne passer så perfekt til den oplevelse vi gerne vil give vores brugere, når de kommer og deltager i vores aktiviteter. En rar og rund og hjemlig følelse af, at her er man velkommen, og her kan man roligt komme med sine spørgsmål og meninger”.

Ved Kulturafdelingen på Det Kongelige Bibliotek passer kopperne ind i den arkitektoniske ramme og forholder sig perfekt til afdelingen daglige arbejde:

”Kopperne har samme klassiske og tidsløse stil, som Den Sorte Diamant er kendt for. Med Det Kongelige Biblioteks rolle som hjemsted for dansk kulturliv og kulturarv er det oplagt, at man i huset også møder smukt dansk kunsthåndværk, der kan inspirere og glæde husets medarbejdere og besøgende”.