Home
  • Home
  • #SpilDansk sang får premiere
dummy

#SpilDansk sang får premiere

9 december 2014 Musiknyt


På torsdag d. 11 december klokken 19.30 kan dine ører for første gang høre den nye sang Kærligheden vinder af Jonas Petersen fra Hymns from Nineveh, når Musikskolens elever opfører Spil Dansk Kommune-præmien til skolens Julerock-koncert på spillestedet Generator.
Da Ringkøbing-Skjern Kommune løb med titlen som årets Spil Dansk Kommune 2013, fulgte der en præmie med: 30.000 kroner – øremærket til at få komponeret et nyt stykke musik.

 

Lokal komponist

Kommunen valgte komponisten Jonas Petersen, der ud over at være kendt fra det anmelderroste soloprojekt Hymns from Nineveh også stammer fra Ringkøbing.

 

– Vi er så spændte på at høre resultatet på torsdag. Det var en stor ære at vinde titlen som årets Spil Dansk Kommune, og der var lagt en masse kræfter i at skabe mange forskellige sjove og skæve musikoplevelser i kommunen, siger Maria Vandborg, kulturkonsulent og medlem af Spil Dansk-styregruppen.

 

– Vi synes, det hele går op i en højere enhed, når vi på torsdag kroner værket med en sang skrevet af en af vores helt store stjerner på det musikalske landkort, fortsætter hun.

 

Musikskolens elever i træningslejr

Op til koncerten har musiklærerne Berit Skildal og Dennis Boel øvet stykket sammen med 14 sangelever og instrumentalistelever.

 

– Kærligheden vinder er et meget smukt stykke musik, der bygger langsomt, nærmest meditativt, op med flere og flere instrumenter og slutter smukt af i nogle klange, hvor man kan høre, at kærligheden vinder, fortæller musiklæreren.

 

Før koncerten torsdag er der workshop med komponisten, hvor Jonas Petersen instruerer eleverne i stykket, der er skrevet, så det passer til dem.

 

Musikalsk julebuffet

Til julerock-koncerten kan publikums ører ud over den nye Spil Dansk-vinder sang også smage på optrædener af Musikskolens samspilshold, sangtalentet Alberte Agnete Stampe og Jonas Petersen giver også selv nogle numre.

 

Tid og sted

Torsdag d. 11 december klokken 19.30, Spillestedet Generator, Kastengevej 3, Ringkøbing. Gratis entré.