Home
  • Home
  • Sporombygningen i Vestjylland rykker sydpå

Sporombygningen i Vestjylland rykker sydpå

23 juli 2013 Nyheder


Arbejdet med at ombygge spor og sporskifter på en række stationer mellem Esbjerg, Skjern og Herning går ind i en ny fase.

Lørdag den 20. juli blev der genåbnet for trafikken på strækningen fra Studsgaard over Skjern og videre til Varde Nord, samt mellem Lem og Skjern. Samtidig rykker sporarbejdet sydpå, og der lukkes for togtrafik mellem Esbjerg og Varde Nord.

Sporene på dele af stationerne i Kibæk, Borris, Skjern, Tarm og Ølgod er blevet renoveret og ombygget sammen med en kilometer spor nord for Varde, og der er blevet ombygget fem overkørsler. Sideløbende er en del broer blevet renoveret, ligesom der er foretaget en række øvrige arbejder på stationsområderne.

“Vi åbner nu den første del af en fornyet bane, der giver passagererne en bedre og mere robust jernbane som kræver en mindre vedligeholdelsesindsats end tidligere. Et sporarbejde af sådan et omfang kan ikke undgå at påvirke trafikanter og naboer, og vi er taknemmelige for den forståelse og tålmodighed, de har udvist i forbindelse med arbejdet,” siger projektleder Hanne E. Svendsen.

Selv om togtrafikken genoptages, vil der stadig være enkelte restarbejder på rundt om på strækningen, og på et senere tidspunkt vil der ske en slutjustering af sporene. Disse arbejder vil ikke berøre togdriften i nævneværdigt omfang.