Home
  • Home
  • Tarm Handelsforenings generalforsamling
dummy

Tarm Handelsforenings generalforsamling

19 februar 2015 Musiknyt


I går var der på Bechs Hotel generalforsamling i Tarm Handelsforening. Her er formand Per Østergaards beretning:bechs hotel

Beretning Tarm Handelsforening for 2014

Årets aktiviteter:

Vi fortsætter udgangspunktet fra 2013 med samme niveau af (lidt færre) aktiviteter, men til gengæld med lidt mere ”krydderi” på aktiviteterne.

Dog tilførte vi igen et mindre arrangement pinselørdag med jazz og udendørs spisning v/Bechs Hotel, som dog ikke trak kunder i butikkerne, og for udearrangementet hos Finn var det nok lidt for koldt til at det blev en super forårsdag.

Det traditionelle Open By Night i forbindelse med dimissionsfesten for elever fra VGT blev en rigtig god aften med godt vejr, som næsten er en betingelse for et sådant arrangement.
Rigtig mange mennesker fandt vejen ned i Storegade, nyt initiativ med træskærer Brynjolf, som arbejdede hele aftenen på at lave en træskulptur af 2 studenter m/fakler, skulpturen finder snart plads skråt over for kirken, på trekanten ved VGT.

Aftenen bød på mange former for underholdning, bl.a. koncert med Andrea Oehlenslæger fra Ringkøbing, opvisning v/ Lyngheden/Ringkøbingegnens Folkedansere, danseopvisning v/ lokale piger, gymnastikshow m/Ringkøbing-Skjernegnens Rep. hold, opvisning v/TFGF Parkour drenge, MC Uglerne udstillede deres flotte motorcykler i gaden, traditionen tro var Tarm Bowling og fritidscenter og Bechs Hotel på gaden med god mad, Frivilligcentret serverede kaffe og kage og der var musik i sommernatten i Tarm Kirke.
Mange af foreningens butikker var at finde i gaden med aktiviteter og konkurrencer, tak for opbakningen. Lokalpolitiker Niels Rasmussen talte til studenterne og arrangementet sluttede med fyrværkeri v/VGT.

 

Tarm Marked

Markedet er uden tvivl byens største arrangement, selvom det er delt ud på mange onsdage. Rigtig mange gæster, ja faktisk så mange at vi igen skal til at se på flere toiletter, P-forholdene og mere udbud af madvarer.

Men den slags må betegnes som luksusproblemer. Ved årets sidste marked hvor kræmmerne efterfølgende er til fællesspisning på hotellet fik vi markeret Otto´s første 30 år som markedsleder. Vi er nu godt i gang med planlægningen af Markedsdagene 2015.
Tak til alle hjælpere for en stor indsats sommeren igennem.

For anden år i træk afholdtes Julemesse hos Falkemøbler – som efterhånden trækker mange mennesker til og nyder godt af opbakningen fra de øvrige butikker. Dejligt med et arrangement som bliver lavet af medlemmerne, Handelsforeningen bakker op om markedsføringen og håndsrækning ved planlægningen.
Juletræstænding – arrangementet blev afholdt på samme vis som tidligere år med et enkelt tiltag, der blev smidt karameller ud fra 1. sal ved Andelskassen, hvilket skabte glæde og blev omtalt meget positivt.

Også denne eftermiddag dukkede mange mennesker op og der blev uddelt masser af julekalendere som vanligt til glæde for byens børn.
Juletræsfest – 45 havde afhentet børnebilletter før arrangementet, det var ca. 30 mindre i forhold til 2013, arrangementet forløb godt, en rigtig god eftermiddag med dans omkring juletræet og sanglege. Vi skal markedsføre arrangementet bedre næste år, f. eks. Facebook.

Som medlem af Kulinarisk Vestjylland deltog vi i messen som i 2013 afholdtes for 7 gang og denne gang i Videbæk. Omkring 6500 potentielle gæster besøgte markedet i nogle rigtig gode rammer i en gammel fabrikshal. I år afvikles arrangementet i Skjern, hvor det bliver holdt på Uddannelsescentret – gamle teknisk skole.

Nu arbejdes der så i bestyrelsen på hvordan, hvor og i hvilken form markedet skal fortsætte. Det er sådan at der ar aftalt 2 runder i kommunen, hvorefter der skal evalueres og vendes om fortsættelse.

Men med den succes det har været er der ikke tvivl om at det fortsætter på en eller anden vis.

Byporte
Jeg talte sidste år om elektroniske byporte sammen Skjern. Dette arbejde gik stå – Skjern mente måske rigtig nok, at der ville være for store driftsomkostninger ved de digitale skilte.
Efterfølgende må de have fået nye og mere fordelagtige tilbud på drift af skiltene, da det forlyder sig, at Skjern selv arbejder med digitale skilte i øjeblikket.

Vi arbejder nu på en løsning om at forandre og modernisere de nuværende porte, en løsning der forberedes til digitale skilte.
Lidt færre medlemmer, men.

En lille tilbagegang af medlemmer har vi haft i 2014. Desværre har vi haft et par udmeldinger, men også en enkelt indmelding i foreningen.
Netto en lille tilbagegang. Nyt er også på vej – inden længe åbner en ny herretøjsforretning i den gamle Nordea bygning – altid dejligt når nyt dukker op.

Julebelysning
Vores julebelysning blev lettere opdateret, men vi må sige at det især i Storgade ser lidt ”tyndt” ud. Her har vi en opgave og måske en investering som vi skal have taget hul på, måske allerede i år.

Storegade
Snart bliver en ny lokalplan for Storegade sendt i høring. Vi har haft offentlig møder om den, så det dukker ikke så meget nyt op. Men muligheder i stedet for begrænsninger ernøgleordene for det arbejde der er lagt i det.

Enkelte projekter bliver taget frem, som vi i udvalget omkring forskønnelse af Storegade vil arbejde videre med. Og noget er sket.

Storegade 39 blev reddet fra nedrivning og bliver shinet up i løbet af foråret. Storegade 37 er revet ned og her bliver der også ryddet op og forskønnet. Stien langs åen til forsøgshaven er indviet og Tarm Udviklingsforum arbejder videre med fjernelse af træer, maling af gavle og opsætning af belysning.

Bygninger har skiftet farve til hvid. Så med fælles indsats fra ejere, der arbejder med på de nye ideer skal det nok blive godt.

Det kræver at hele TARM bakker positivt op om projektet.

Udkants Danmark
Synd at mange/nogle/vores politikere handler år for sent. Skjern å centret, som for år tilbage var tæt på en realitet er man nu politisk ved at åbne op for. Det hjælper ikke at tro vi kan ikke få fortiden tilbage, men vi skal arbejde med udviklingen, og få det bedste med.
Vore lokalpolitikere skælder ud over at arbejdspladser rykkes mod de store byer østpå, men hvad gør de selv – lukker over 100 arbejdspladser i Tarm og flytter dem til Ringkøbing. Der lukkes plejehjem i de små byer – samme koncept, bare i mindre målstok.

Og så lige en gang til – få nu gang i den nationalpark hurtigst mulig.

 

Tak
Tak til alle der på en anden måde bidrager til Tarm Handelsforening og til at der sker noget i Tarm by.
Tak til den øvrige bestyrelse for godt samarbejde, lød det fra formand Per Østergaard i hans beretning