Home
  • Home
  • #TOTO kommer til Danmark – giver tre koncerter
dummy

#TOTO kommer til Danmark – giver tre koncerter

6 november 2014 Musiknyt


Amerikanske TOTO lægger vejen forbi København og Sønderborg, når det legendariske band til juni besøger Falconer Salen og Mølleparken

Det er ikke mange konstellationer igennem tiderne, der har haft et større aftryk på popmusikken end medlemmerne i amerikanske TOTO. Som enkeltpersoner har bandets medlemmer tilsammen medvirket på intet mindre end 5000 albums og solgt mere end en halv milliard plader og modtaget 225 Grammy-nomineringer. Eft

toto IV

 

er

at have spillet sammen i over 35 år er TOTO i dag et af verdens bedst sælgende bands nogensinde, og er samtidig blevet et benchmark for mange nyere artister, der tager udgangspunkt og finder inspiration i TOTO’s særegne lyd. Bandet er slet og ret blevet synonym med musisk troværdighed.

TOTO blev dannet tilbage 1977, hvor keyboard-frontmanden og vokalist David Paich påbegyndte hvad der senere skulle blive TOTO’s legendariske selvbetitlede debutalbum. ”TOTO” indeholdt singlen ”Hold The Line”, som endte på Billboard’s 5. plads og der indbragte gruppen dobbelt-platin. TOTO har solgt mere end 35 millioner albums på verdensplan, og er efterhånden blevet en hel popkultur i sig selv. Samtidig er TOTO et af de få 70’er-bands, der har formået at tilpasse sig de evigt ændrende trends og musikstile, men samtidig holdt fast i deres gamle dyder på legendarisk og enestående vis.

Til sommer får de danske TOTO-fans atter mulighed for at synge med på udødelige klassikere som ”Hold The Line”, ”Rosanna”, ”Georgy Porgy”, ”Stop Loving You”, “99” og “Africa”, når det legendariske band gæster Mølleparkens Friluftsscene 2. juni og Falconer Salen i København 3. juni.

Besætningen til de to koncerter er med følgende legendariske medlemmer:

Steve Lukather
David Paich
Steve Porcaro
Joseph Williams
David Hungate
Keith Carlock
Lenny Castro
TOTO

MØLLEPARKEN, SØNDERBORG – 2. JUNI
FALCONER SALEN, KØBENHAVN – 3. JUNI